Nieuws

Home | Nieuws | Groene vingers op Vestrock

Groene vingers op Vestrock

30 mei 2013

Op zaterdag 2 juni maken jongeren van jongerencentrum Komma uit Hulst een green graffitikunstwerk op VESTROCK. Deze duurzame graffiti (ook wel green graffiti genoemd) is het omgekeerde van de vervuilende graffitivorm met spuitbussen. De graffiti bestaat uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten, met mos als hoofdingrediënt. Met dit groene graffitikunstwerk willen de jongeren het project 'Solar zonder Grenzen' onder de aandacht brengen bij het publiek van VESTROCK. 'Solar zonder Grenzen' bouwt samen met de plaatselijke bevolking zonnepanelen. Daarmee kan een school van verlichting worden voorzien. Aangezien de zonnepanelen lokaal gemaakt worden, verhoogt het ook de kennisoverdracht en werkgelegenheid in de regio. Naast de installatie van zonnepanelen worden ook kerosine-branders vervangen door LED lampen op zonne-energie. Dit bespaart aanzienlijk in de brandstofkosten voor de bevolking en levert een forse CO2 reductie.

De festivalbezoekers worden door de jongeren uitgedaagd mee te werken aan het groene kunstwerk. Voor elke tien groene vingers gaat er 1,00 euro naar het project 'Solar zonder Grenzen'. Samen met de organisatie van VESTROCK werken de Upgraders aan een klimaatneutraal festival en een betere wereld. Met deze actie leveren de jongeren een concrete bijdrage aan Millenniumdoel 7: Meer mensen in een duurzaam leefmilieu.

Upgrades zijn korte positieve acties bedacht en uitgevoerd door jongeren. De jongeren laten zien dat werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld leuk is en helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. De campagne Upgraden is onderdeel van het jongerenprogramma Consumptie Verplicht dat in Zeeland en Brabant wordt uitgevoerd door Switch.

Contactpersoon: 
Imke elstak, i.elstak@maakdeswitch.nl, 0113 25 0051.

Consumptie Verplicht is een vierjarig landelijk programma van COS Gelderland. In Zeeland en Brabant uitgevoerd door Switch. Dit programma wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de provincie Zeeland, de provincie Noord Brabant, de gemeenten Eindhoven en Tilburg.

Deel dit nieuwsbericht via social media