Nieuws

Home | Nieuws | Het Zuidelijk Toneel over solidariteit

Het Zuidelijk Toneel over solidariteit

22 oktober 2013

Prominente Nederlanders schrijven toneeltekst over solidariteit. 
Arend Jan Boekestijn, Jan Pronk, Désanne van Brederode, Agnes Jongerius, Roos Rebergen (Roosbeef), René Gude, Joke van Leeuwen en Huub van der Lubbe debuteren als toneelschrijver tijdens de Cultuurnacht in Tilburg. Ze zijn door Het Zuidelijk Toneel gevraagd om een zeer korte toneeltekst te schrijven over wat solidariteit en barmhartigheid anno nu nog betekenen. De stukken worden gespeeld door een prachtige cast, met acteurs als Chris Nietvelt, Petra Laseur, Han Römer en Tom de Ket en Gijs Scholten van Aschat. Te zien tijdens de Cultuurnacht op 26 oktober, van 19.00 – 23.00 uur, Theaters Tilburg.

Al dat geroep om hulp aan mensen in nood en dat gepraat over solidariteit, dat vindt u toch ook niet meer kunnen? Iedereen weet toch dat dit niet helpt? En een beroep doen op medemenselijkheid of, nog erger, barmhartigheid is toch niet meer van deze tijd? Want voor wie hulp echt nodig is, hebben we de staat toch? Of moet je niet barmhartig en solidair zijn op morele, maar op rationele gronden? En openen zich juist onverwachte perspectieven voor wie andere mensen gewoon liefheeft, zomaar? Bent u ook zo nieuwsgierig naar het toneelschrijfdebuut van deze prominente Nederlanders die hun licht hierover laten schijnen? Kom dan op 26 oktober naar de Cultuurnacht in Tilburg.

Ze schrijven alle acht een toneelstuk dat maximaal zeven minuten duurt en wordt gespeeld door een prachtige cast, waaronder Chris Nietvelt, Petra Laseur, Han Römer en Tom de Ket. In Theaters Tilburg krijgen deze toneelstukken hun eigen plek. U komt op bijzondere plaatsen waar u normaal niet komt. Denk aan de laad- en losruimte, de kelder, de artiestenfoyer of een kleedkamer.

De acht voorstellingen worden ieder kwartier opnieuw gespeeld en u bepaalt zelf de volgorde waarin u ze wilt zien. Acht verschillende schrijvers met acht verschillende opvattingen. Laat u inspireren en verrassen en wellicht komt u tot nieuwe inzichten.

Nagesprek
Aansluitend op de voorstellingen vindt om 23.00 uur in de Studio Zaal van Theaters Tilburg een nagesprek plaats over de thema's uit de voorstellingen. Een aantal schrijvers, waaronder Arend Jan Boekestijn, Joke van Leeuwen en Huub van der Lubbe, zijn hierbij aanwezig.

datum 26 oktober 2013, Cultuurnacht Tilburg
tijd 19.00 – 23.00 uur, Theaters Tilburg.
Aansluitend is er een nagesprek van 23.00 tot 24.00 uur in de Studio Zaal van Theaters Tilburg.

concept en regie
Matthijs Rümke e.a.
tekst
Arend Jan Boekestijn, Désanne van Brederode, René Gude, Agnes Jongerius, Joke van Leeuwen, Huub van der Lubbe, Jan Pronk en Roos Rebergen
spel
Katrine Druyts, Roos Eijmers, Tom de Ket, Debbie Korper, Lana Kovalchuk, Petra Laseur, Titus Muizelaar, Servaes Nelissen, Chris Nietvelt, Luc Nuyens, Thomas Oerlemans, Han Römer, Bright O. Richards, Gijs Scholten van Aschat, Marie Louise Stheins, Juul Vrijdag e.a.
dramaturgie Tom Blokdijk
i.s.m. Theaters Tilburg
met dank aan
Adelheid Roosen | Female Economy
Met dank aan bijdrage via www.tilburgvoorcultuur.nl: Caia Oortwijn

Bron: Wereldpodium/De Nieuwe Liefde Tilburg

Deel dit nieuwsbericht via social media