Nieuws

Home | Nieuws | HVL winnaar eerste Gorcumse MVO-prijs

HVL winnaar eerste Gorcumse MVO-prijs

10 december 2013
Maandagavond 9 december is de winnaar van de MVO-prijs Gorinchem bekend gemaakt in theater Peeriscoop. HVL mag zich de komende twee jaar de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemer van de regio noemen. Uit handen van wethouder Duurzaamheid Arjen Rijsdijk ontving het bedrijf de MVO-award 2013.

HVL
Er waren drie finalisten: Tredion, HVL en Miyusu. De jury, onder voorzitterschap van IKG-voorzitter Ed Schobben, koos HVL omdat zij “zorgen voor een goede borging van de duurzaamheidsprincipes binnen alle lagen van de organisatie”. HVL is een bedrijf in installatietechniek. Zij vertalen als systeemintegrator de meest actuele technologie in slimme oplossingen. Daarbij hebben zij een uitgesproken visie op issues als milieu en duurzaamheid, veiligheid en welbevinden, gezondheid en vitaliteit, communicatie en informatie.
 
MVO-award
Voor de winnaar van de MVO-prijs had de Gorcumse kunstenaar Jack van Mildert de award gemaakt. Dit kunstwerk bestond uit recycled materiaal en past zo uitstekend bij dit duurzaamheidsevenement.
 
Duurzaam spreker
Young Global Shaper Aart van Veller inspireerde de volle zaal duurzame ondernemers. Veller is zelf ook duurzaam ondernemer als oprichter van Cool Endeauvour en bestuurder bij DeGroeneZaak. In 2012 werd hij door het World Economic Forum (WEF) uitgenodigd om als jongste Nederlander deel te nemen aan de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos. Daarnaast staat hij in de Top100 van invloedrijkste duurzame Nederlanders.
 
Achtergrondinformatie
Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen stemmen ondernemers hun bedrijfsvoering af op klimaat, samenleving en milieu. Omdat de gemeente Gorinchem en Switch overtuigd zijn van het belang van MVO, hebben ze de MVO-prijs Gorinchem in het leven geroepen.
 
Contactpersoon
Mieke van den Oetelaar, m.vandenoetelaar@maakdeswitch.nl, (06) 10176564
 
Meer informatie

Deel dit nieuwsbericht via social media