Nieuws

Home | Nieuws | Jonge ambassadeurs

Jonge ambassadeurs

08 juni 2016

Veertien jongeren van MBO Scalda, HZ University of Applied Sciences en de jongerendenktank Jouw Zeeland werden dinsdagavond 7 juni door gedeputeerde Harry van der Maas benoemd als ambassadeurs voor een duurzame economie. Tijdens de ceremonie in het Provinciehuis in Middelburg maakten de jonge professionals hun ambities kenbaar. De jongeren nemen deel aan het leiderschapsprogramma Finding ROOTS van Switch en het Groen Brein ROOTS. 

Duurzame leiders
Met Finding ROOTS worden jongeren in een half jaar klaargestoomd als ‘changemaker’, rolmodel en ambassadeur voor de Nieuwe Economie, een economie die circulair is en een positieve impact heeft op het sociale, ecologische en financiële domein. Om de transitie naar een duurzame samenleving mogelijk te maken, moeten we vooral jonge mensen voorbereiden op de wereld van morgen. Finding ROOTS is daarom een actieprogramma over duurzaam leiderschap voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘changemaker’.

Leren inspireren
In het Provinciehuis deelden de jongeren hun ervaringen en blikten terug op de afgelopen maanden. Ze bezochten o.a. de VN Klimaattop in Parijs, netwerkbijeenkomsten over de circulaire economie en werkten mee op de jaarlijkse Council Meeting van het World Business Council for Sustainable Development. Met Marjan Minnesma, directeur van Urgenda en gedeputeerde Ben de Reu liepen ze de Climate Miles. Ook volgden ze trainingen over klimaatverandering en de Nieuwe Economie. Vooral de workshops over authentiek leiderschap hebben grote impact gehad. De opbrengst volgens de jongeren: “Duurzaamheid gaat ons allen aan en Finding ROOTS gaat over persoonlijk leiderschap; ieder van ons heeft verantwoordelijkheden ten opzichte van een leefbare wereld en ieder van ons kan het verschil maken” en “Finding ROOTS is voor mij de manier geweest om te leren inspireren in relatie tot duurzaamheid”. 

Ambassadeurs voor de Nieuwe Economie
Met het certificaat in handen spraken de jongeren de belofte uit om zich blijvend in te zetten voor een duurzame wereld. De ambassadeurs zijn dan ook komende maand te vinden op de CDA Europa Conferentie “Energie voor morgen” op 10 juni in Goes en op het Mbo Congres “Future of Mbo” op 14 juni in Baarn.      

Finding ROOTS is een coproductie van Het Groene Brein ROOTS en Stichting Switch i.s.m. MBO Scalda, HZ University of Applied Sciences en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland.

 

Deel dit nieuwsbericht via social media