Nieuws

Home | Nieuws | Jonge koplopers in duurzaamheid

Jonge koplopers in duurzaamheid

01 oktober 2013

In de aanloop naar de lancering van de Duurzame Jonge 100 (DJ100) nomineren koplopers hun favoriete jonge rolmodellen van de toekomst. Louise O. Fresco, Jan Peter Balkenende, Herman Mulder, Herman Wijffels en Anne-Marie Rakhorst bijten vandaag de spits af. De nominaties gedaan door de gevestigde duurzame orde zijn een statement om te laten zien dat de jonge generatie een sleutelrol vervult in de transitie naar een duurzamer Nederland. Jonge mensen bezitten volgens hen visie, een frisse blik, deskundigheid en gedrevenheid en zijn daardoor onmisbaar bij het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken.

Nominaties
Herman Wijffels (71) (co-voorzitter Worldconnectors) nomineert Lynn Zebeda (28) (Medeoprichter Dr. Monk en Worldconnector). "Lynn is Miss Duurzaamheid: inspirerend, ondernemend en innovatief in een pakket! Ze hoort dus gewoon op de DJ100!" aldus Wijffels in 140 tekens (een Tweet).

Jan Peter Balkenende (57), momenteel voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition, nomineert Paulette van Ommen (27) World Economic Forum Global Shaper, "vanwege haar buitengewone gedrevenheid en deskundigheid".

Herman Mulder (Chairman Board GRI) nomineert Adrian de Groot Ruiz (30) (directeur True Price Foundation) omdat "Adrian een duidelijk breed-georiënteerde Future Leader is met een laag 'ego-systeem.'"

Anne-Marie Rakhorst (directeur Search Ingenieursbureau B.V.) (46) nomineert Noortje Schrauwen (projectleider Search): "Noortje weet op een verfrissende en overtuigende manier mensen te beïnvloeden in de richting van duurzame ontwikkeling."

Louise O. Fresco (61) (universiteitshoogleraar de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief Universiteit van Amsterdam ) tot slot, quote met veel plezier Ralien Bekkers (21) (Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling): "the future will be whatever we make it, and we'll make it together."

Duurzame Jonge 100?
De DJ100 zoekt de 100 meest innovatieve en inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland. De lijst zal jongeren die zich inzetten voor een duurzaam Nederland zichtbaarder maken. Op dit moment hebben we al meer dan 100 nominaties ontvangen! Maar de zoektocht gaat nog even door. Na 10 oktober (sluiting nominaties) zal de jury uit alle nominaties een uiteindelijke selectie maken van 100 duurzame jonge koplopers in Nederland. De lijst is nadrukkelijk geen ranking, dit vinden wij niet passen bij de manier van denken van onze generatie die gebaseerd is op waarden als 'samenwerking' en 'verbinding'.

Nomineren
Jongeren tot en met 32 jaar kunnen zichzelf nomineren of genomineerd worden op de website dj100.nl/nomineer. De inschrijving sluit op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Alle nominaties worden verzameld waarna de jury de inzendingen beoordeelt. Dit levert een lijst op met 100 jonge koplopers in duurzaamheid, onderverdeeld in verschillende categorieën. Op het slotevenement op 15 november worden de winnaars in elke categorie in de spotlight gezet en vieren we het einde van onze zoektocht 2013.

Eneco en ASN Bank zijn hoofdsponsor. NCDO host het slotevenement. DJ100 wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt en ondersteund door verschillende sponsors en partners.

Meer informatie
www.dj100.nl of volg @dj100tweets 

Deel dit nieuwsbericht via social media