Nieuws

Home | Nieuws | Jongeren voerden actie voor het Wereld- voedselvraagstuk

Jongeren voerden actie voor het Wereld- voedselvraagstuk

14 december 2015

In oktober 2015 voerden jongeren van Surplus in Breda diverse acties uit om aandacht te vragen voor het Wereldvoedselvraagstuk.

Upgrade wijktijgers 1 Breda:
Eerlijke handel, dat vinden de wijktijgers van Breda belangrijk. Hebben de inwoners van Breda zelf één of meerdere producten in huis? Wat weten zij van Fairtrade? De Wijktijgers gingen op onderzoek uit.  Zes zeer gemotiveerde jongeren gingen langs de deuren om te vragen wie er Fairtrade producten in huis hadden en vroegen of de bewoners deel te nemen aan een Fairtrade-quiz. 2 van de 3 vragen goed? Dan ontvingen de inwoners van Breda een ‘Fair(y) goodiebag’. Een succesvolle actie en vele blije gezichten. Er zijn ruim 35 tasjes uitgedeeld en er zijn 90 tot 100 mensen bereikt.

Upgrade wijktijgers 2 Breda:
6 enthousiaste jongeren zetten zich in tegen het voedselprobleem. Met de boodschap ‘Wist u dat we gemiddeld 47 kilogram voedsel, ter grootte van een winkelwagentje, per jaar per persoon weggooien?’ spraken zij het winkelend publiek in Breda aan. De beste oplossing volgens de wijktijgers van Breda is het invriezen van voedsel wat over is. De mensen die aangaven hier in de toekomst rekening mee te houden, kregen een diepvriesbakje cadeau. In ruim één uur deelden de wijktijgers 120 diepvriesbakjes uit en vertelden zij aan ruim 150 mensen de boodschap; ‘Be Cool, Freeze It’.

Upgrade Meiden van De Heuvel Breda:
‘No Food Waste’. Dat was het motto van de meidengroep van De Heuvel. Op het Dr Struyckenplein spraken ze mensen aan om te vertellen hoe belangrijk het is om geen voedsel te verspillen. Van alle voedingsmiddelen worden rijst, pasta en brood het meeste weggegooid. De 5 meiden deelden ‘eetmaatjes’ uit waarmee mensen precies per persoon de porties kunnen afmeten en dus minder hoeven weg te gooien. Er werden 125 eetmaatjes uitgedeeld.

Deel dit nieuwsbericht via social media