Nieuws

Home | Nieuws | Jongeren werken mee aan klimaatcampagne van Urgenda

Jongeren werken mee aan klimaatcampagne van Urgenda

06 februari 2018

Klimaatverandering, een onderwerp dat niet toebehoort aan links of rechts maar juist voor iedereen van groot belang is. Daarom doen 16 jongeren van Finding ROOTS mee met de landelijke campagne ‘Kies voor Klimaat’ van Urgenda.

Deze campagne laat met behulp van posters zien dat heel verschillende mensen zich zorgen maken over het klimaat en zich inzetten voor concrete oplossingen. Op de posters zijn onder andere CEO’s, bekende Nederlanders, lokale politici, jongeren, en MKB-ers te vinden. Ze verschillen wellicht van mening over snelheid en de weg naar een CO2-vrije economie, maar ze delen allen de zorgen om klimaatverandering. Ook hebben ze allemaal de wil om nu in actie te komen om het tij te keren.

Zeeuwse postercampagne
Ben de Reu, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, heeft zich reeds bij de campagne aangesloten. De jongeren dagen nu ook andere Zeeuwse politici, bestuurders en groene innovators uit een eigen poster te ontwerpen. Hiermee laten we zien dat er veel lokale duurzame initiatieven in Zeeland zijn en dat wij in gezamenlijkheid werken aan concrete oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan.

Finding ROOTS
Finding ROOTS is een Zeeuws actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid. Finding ROOTS daagt jongeren uit leiderschap te tonen voor een duurzame wereld. 16 studenten van Scalda en HZ University of Applied Sciences volgen dit actieprogramma en worden klaargestoomd tot duurzaamheidsambassadeur. Blijf op de hoogte van deze ‘changemakers’ en volg ons op Facebook.

Ook een eigen poster? Mail naar Imke Elstak: i.elstak@maakdeswitch.nl

Finding ROOTS is een coproductie van Switch i.s.m. Scalda, HZ University of Applied Sciences, ZMf en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland.Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Deel dit nieuwsbericht via social media