Nieuws

Home | Nieuws | Kies uit 10 duurzame projecten uw favoriet

Kies uit 10 duurzame projecten uw favoriet

23 oktober 2015

Fietsen Scoort verdeelt € 10.000,- over vier projecten van kleinschalige ontwikkelingsorganisaties. Fietsen scoort werkt samen met platform MyWorld, die uit meer dan vijfentwintig aanmeldingen de tien beste projectinitiatieven selecteerde. De deelnemers van Fietsen Scoort en het brede publiek kunnen nu op één van deze tien stemmen en zo bepalen welke vier projecten een bedrag van € 2.500,-  winnen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Partindag op 28 november in Nijkerk. Stem en steun deze duurzame projecten, dit kan tot 24 november, via www.fietsenscoort.nl.

Kies uit 10 duurzame projecten
De tien kanshebbers, geselecteerd door deskundigen verbonden aan MyWorld, worden gepresenteerd op de website van Fietsen Scoort. De projecten zijn wereldwijd verspreid en dragen allemaal bij aan een beter klimaat. Door te stemmen op een initiatief bij u in de buurt, krijgt internationale samenwerking een persoonlijker gezicht en kunt u direct zien hoe uw handelen hiér impact heeft op het leven daar. De genomineerden zijn: Stichting Panda Juu, Stichting Masarang International, Stichting Barbarugo, Give the Children of Mpongwe a Future, Stichting Kolokopé, Stichting Themba, Stichting Lejofonds, Stichting Kwasa, Stichting Source Connection en Stichting Go for Africa.

Fiets voor een duurzame wereld
Fietsen Scoort is een landelijke campagne die forensen uit de auto en op de fiets probeert te krijgen. De campagne Fietsen Scoort stimuleert op uitdagende wijze het fietsen naar het werk. Fietsen heeft veel voordelen: je gezondheid, CO₂-reductie en het tegengaan van klimaatverandering. Het klimaatvraagstuk kan, volgens de fietscampagne, alleen in internationaal
verband worden opgelost. Daarbij verdient de positie van ontwikkelingslanden extra aandacht. Ook ontwikkelingslanden moeten zich op duurzame wijze kunnen ontwikkelen. Fietsen Scoort kiest er daarom voor de sponsoropbrengst jaarlijks te verdelen over verschillende kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden en Cycling out of Poverty, dat verschillende fietsprojecten uitvoert in Afrika.

Foto: Stichting Kolokopé uit Beilen met ´Cycle Up´ in Togo

Deel dit nieuwsbericht via social media