Nieuws

Home | Nieuws | Lancering EerlijkWinkelen route Terneuzen.

Lancering EerlijkWinkelen route Terneuzen.

01 juli 2015

Op donderdag 25 juni om 18:30 uur lanceerden wethouder Jack Begijn (Economische Zaken) en raadsleden Jos van Ginneken (CDA) en Ernst Jonker (GL) de EerlijkWinkelen route Terneuzen. Alle 24 deelnemende winkels, speciaalzaken en horeca met een eerlijk(er) aanbod ontvingen van hen de eerste exemplaren. De route is gedrukt op een Z-card, een boekje ter grootte van een creditkaart. Deze is vanaf 1 juli gratis verkrijgbaar bij de VVV, de publieksbalies van de gemeente in Terneuzen en Axel, de openbare bibliotheken, Natuur&Zo en bij alle deelnemende winkels. Daarnaast is de EerlijkWinkelen route Terneuzen te raadplegen via de gratis “EerlijkWinkelen” app en de website www.eerlijkwinkelen.nl .

Ontdek leuke zaakjes
De routekaart telt 24 ondernemingen in de gemeente Terneuzen met fairtrade, biologische en/of tweedehands producten en streekproducten. Met de route kun je als inwoner of toerist de leuke winkeltjes en restaurantjes ontdekken op charmante en soms verborgen plekjes. De route is goed te combineren met diverse fiets- of wandelroutes.

Eerlijke Handel
Eerlijke handel of fairtrade bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel. Fairtrade betekent dat producenten in ontwikkelingslanden van bijv. koffie, thee, cacao of bananen een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Fairtrade producten voldoen ook aan strenge milieueisen.
De EerlijkWinkelen route Terneuzen is uitgevoerd door Switch in opdracht van Millenniumgemeente Terneuzen en mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Foto: Uitreiking eerste exemplaar EerlijkWinkelen route Terneuzen (vlnr ondernemer Ebrina Dieleman, van bloembinderij De Posthoorn in Philippine, Jos van Ginneken (raadslid), Ernst Jonker (raadslid) en wethouder Jack Begijn.

Deel dit nieuwsbericht via social media