Nieuws

Home | Nieuws | Leerlingen CWS op wereldreis in Middelburg

Leerlingen CWS op wereldreis in Middelburg

19 augustus 2014

In Middelburg is een groot deel van de wereld terug te vinden. Meer dan 250 leerlingen van Christelijke scholengemeenschap Walcheren gaan dat ervaren tijdens de Wereldreis door Middelburg. Switch heeft deze ‘reis’ voor hen uitgestippeld op donderdag 28 en vrijdag 29 augustus.

Een fietsroute leidt de leerlingen langs cultuurhistorische en soms verrassende ‘halteplaatsen’. Zo maken ze kennis met instellingen en organisaties waarmee ze in het dagelijks leven niet zo snel in aanraking komen. Zo maakt de Wereldwinkel hen duidelijk wat eerlijke handel en migratie met elkaar te maken hebben; bij Woonzorgcentrum Tabadila maken ze kennis met de geschiedenis van de Molukken en bij de moskeevereniging horen ze waarom Turken als gastarbeiders naar Zeeland gekomen zijn. Verder bezoeken de leerlingen het Zeeuws Archief, de Synagoge, het Slavernijmonument en de tentoonstelling Freedom4all in Kunst- en cultuurpodium de Spot. Met deze Wereldreis ervaren ze hoe invloeden uit de hele wereld de stad Middelburg gevormd hebben.

De leerlingen gaan in kleine groepjes met een mentorbegeleider op pad. Tijdens de Wereldreis door Middelburg krijgen de leerlingen een reisgids mee. Hierin vinden zij achtergrondinformatie over de geschiedenis van Middelburg. Middelburg is en was een stad met aantrekkingskracht. Door de eeuwen heen vestigden zich hier Noormannen, Hugenoten, Joden, Molukkers en vele andere bevolkingsgroepen. Van de Romeinen tot de huidige asielzoekers kent Middelburg migranten die samen met de Zeeuwse bevolking Middelburg maakten tot wat het nu is.

Contactpersoon
Imke Elstak, i.elstak@maakdeswitch.nl of 0113 - 250051.

Deel dit nieuwsbericht via social media