Nieuws

Home | Nieuws | Leerlingen Goese Lyceum serveren Wereldmaaltijd aan ouders

Leerlingen Goese Lyceum serveren Wereldmaaltijd aan ouders

12 november 2018

Genieten van een viergangendiner, samengesteld en gekookt door docenten en leerlingen van het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) en derde klas VWO tweetalig van Het  Goese Lyceum.  Dat gaan de ouders ondervinden op 8 en 9 november aanstaande, in de speciaal ingerichte aula op de Bergweg.  Met deze activiteit vragen de leerlingen van Het Goese Lyceum aandacht voor de mondiale voedselverdeling.  Het diner begint om 18.00 uur, de gasten worden ontvangen vanaf 17:30 uur. Behalve het eten, zullen de ouders verrast worden met een inhoudelijk programma en muzikale omlijsting. Het is de feestelijke afsluiting van een voedselproject dat schoolbreed aandacht kreeg gedurende de afgelopen vier weken.

Het doel van de avond is om op een bijzondere manier aandacht te vragen voor de verdeling van voedsel in de wereld. Samen eten, elkaar ontmoeten en tegelijkertijd geïnformeerd worden over deze Wereldmaaltijd. Wereldwijd wordt er genoeg voedsel geproduceerd voor alle mensen. Toch lijden er bijna 1 miljard mensen in de wereld honger. Het voedselvraagstuk is niet gemakkelijk op te lossen omdat je te maken hebt met conflicten, handelsstructuren en het niet juist omgaan met natuurlijke hulpbronnen.  Tegelijkertijd is overgewicht  (obesitas) een groot probleem in het rijke Westen en worden grote hoeveelheden voedsel verspild of weggegooid. De organisatoren vragen aandacht voor meer voedselzekerheid voor iedereen in de wereld. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.werelddelen.nl.

Bij een eerlijke voedselverdeling wordt al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd gedeeld door de totale wereldbevolking. Met de Wereldmaaltijd vragen docenten en leerlingen aandacht voor dit onderwerp. Op 10 oktober, landelijke dag van de Duurzaamheid werd op  Het Goese Lyceum gestart met dit project met presentaties  van Pascal Elegeert, namens Switch en Hans Everse, Manager Tafel Thuis - Dé Zeeuwse Keuken.

Deel dit nieuwsbericht via social media