Nieuws

Home | Nieuws | Levendige discussies over de Four Freedom tijdens de Literaire Tocht

Levendige discussies over de Four Freedom tijdens de Literaire Tocht

14 december 2015

Publiciste Hasna El Maroudi was dit jaar het boegbeeld van de Literaire Tocht. Deze tocht is een initiatief van Stichting Switch en staat in het teken van de FOUR FREEDOMS. El Maroudi schreef een heel aangrijpende novelle, getiteld "Sarah" en kwam daarover in de periode van 9 t/m 13 november spreken op scholen voor voortgezet - en middelbaarberoepsonderwijs in Zeeland.

Maroudi zoekt met de novelle “Sarah” het debat op over gedwongen huwelijken en de Nederlandse identiteit. “Sarah” is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een zestien jarig meisje dat aan haar neef werd uitgehuwelijkt. De lezing van El Maroudi zette de leerlingen aan het denken over vrijheid in een breder en actueel perspectief. Leeft iedereen in Nederland in vrijheid? Wat betekent vrijheid van godsdienst vandaag de dag? Is vrijheid bijvoorbeeld dat je alles zomaar mag zeggen? Mag je oproepen tot geweld of racisme? Het werden levendige discussies over het gedachtegoed van de Vier Vrijheden van  Franklin D. Roosevelt.

Hasna El Maroudi (Rotterdam, 1985) is een publiciste van Marokkaanse afkomst. Ze schrijft columns voor het maandblad Opzij, is redacteur bij de VARA-website Joop.nl en is blogger voor The Huffington Post.  El Maroudi bezocht zeven Zeeuwse scholen voor voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs: Scalda in Tereuzen en Middelburg, CSW van de Perre in Middelburg, Stedelijke Scholengemeenschap De Rede in Terneuzen, Pontes / Het Goese Lyceum in Goes, Odyzee College in Kloetinge en Praktijkschool De Wissel in Goes. In totaal deden 281 leerlingen in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar mee aan de Literaire Tocht.

Foto: Anda van Riet

Deel dit nieuwsbericht via social media