Nieuws

Home | Nieuws | Literaire Tocht met Raoul de Jong enthousiast ontvangen

Literaire Tocht met Raoul de Jong enthousiast ontvangen

02 juni 2014

Auteur Raoul de Jong is dit jaar het boegbeeld van de Literaire Tocht. Deze tocht staat in het teken van de FOUR FREEDOMS. Raoul de Jong schreef een heel bijzonder essay, getiteld ‘Manifest voor de dromer’ en kwam daarover in de periode van 19 t/m 23 mei spreken op scholen voor voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs in Zeeland.

De Jong: “De Literaire Tocht was een cadeautje. Het was een cadeau om vrij te kunnen nemen om over vrijheid na te denken. Het was een cadeau om mensen te ontmoeten die ik normaal niet snel ontmoeten zou, op plekken te komen die ik normaal niet snel zou zien. De scholen waar ik het meest tegen op keek, waren het leukst om te bezoeken. En veel van de leerlingen die het meest moeite hebben met leren waren in mijn ogen het geniaalst. Alle mensen blijken mensen als je ze aanspreekt op hun menselijkheid. Leeftijd en opleidingsniveau zeggen niet zo veel. We zoeken allemaal hetzelfde. Ik hoop dat ik de leerlingen met wie ik sprak iets heb gegeven waar ze moed van krijgen en zelfvertrouwen, iets waar ze blij van worden, iets wat ze zich zullen herinneren wanneer het even moeilijk wordt. Ik vond het fijn en heerlijk om met ze te praten en ik hoop dat ze weten hoe zeer ze mij hebben geraakt.”

De Jong bezocht acht Zeeuwse scholen voor voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs: Scalda in Goes en Middelburg, Zwin College in Oostburg, CSW Bestevaêr in Vlissingen en CSW van de Perre in Middelburg, Stedelijke Scholengemeenschap De Rede in Terneuzen, Odyzee College in Kloetinge en Praktijkschool De Wissel in Goes. In totaal deden 595 scholieren in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar mee aan de Literaire Tocht door Zeeland.

Meer informatie
De Literaire Tocht gaat van Zeeland naar Eindhoven. Ook een schoolbezoek van Raoul de Jong? In september geeft De Jong lezingen op scholen in de gemeente Eindhoven. Aanmelden kan nog steeds. Alle leerlingen ontvangen het boekje ‘Manifest voor de dromer’ gratis. Dankzij subsidie van de Provincie Zeeland en de gemeente Eindhoven zijn aan de lezingen voor de scholen geen kosten verbonden. Het enige wat Switch van scholen vraagt is een goede voorbereiding.

Literaire Tocht, Brabant
Contactpersoon: Bianca Wijers, b.wijers@maakdeswitch.nl, 013 – 535 15 23

Deel dit nieuwsbericht via social media