Nieuws

Home | Nieuws | Maarten Zeegers genomineerd voor de Dick Scherpenzeel Prijs 2012

Maarten Zeegers genomineerd voor de Dick Scherpenzeel Prijs 2012

16 mei 2013

 

Maarten Zeegers is met 'Wij zijn Arabieren' genomineerd voor de Dick Scherpenzeel Prijs 2012. Deze prestigieuze vakprijs beloont sinds 1975 de beste journalistieke inzending (diverse media) die inzicht geeft in ontwikkelingsprocessen en niet-Westerse landen.

De vakjury vindt het 'zeldzaam hoe Zeegers inzicht geeft in de codes en traditie van een samenleving die wij alleen van buitenaf en in crisistijd waarnemen. Zeer authentiek en geestig.'

De jury koos drie genomineerden uit zeventig inzendingen. De andere genomineerden zijn Bram Vermeulen en Minka Nijhuis, met respectievelijk de documentairereeks Langs de grenzen van Turkije en het artikel Een voorzichtige vrijheid. De uitreiking van de prijs vindt op dinsdag 4 juni vanaf 18.30 uur plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Maarten Zeegers studeerde aan de universiteit van Damascus toen de opstand in Syrië uitbrak. In Wij zijn Arabieren verhaalt Zeegers over zijn leven in Syrië. Scherpzinnig, maar ook geestig en lichtvoetig beschrijft hij de omgang met medestudenten, orthodoxe jongeren, radicale geestelijken en politieke tegenstanders van het regime.

Zeegers is in mei op uitnodiging van Switch in Zeeland waar hij presentaties geeft in het kader van de Literaire Tocht 2013.

Deel dit nieuwsbericht via social media