Nieuws

Home | Nieuws | Maarten Zeegers op Film by the Sea

Maarten Zeegers op Film by the Sea

14 mei 2013

Op 14 mei houdt de schrijver/journalist Maarten Zeegers een inleiding bij de film Wadja op het festival Film by the Sea. Zeegers is door Switch uitgenodigd om naar Zeeland te komen. De schrijver houdt tijdens de Maand van de Vrijheid diverse presentaties.

Wadja
Dinsdag 14 mei om 19.30 uur in CineCity Vlissingen

Wadjda (10) woont met haar ouders in een buitenwijk van Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Ondanks haar conservatieve omgeving is Wadjda een speels kind dat regelmatig grenzen opzoekt. Wanneer het meisje een mooie groene fiets wil hebben, is haar moeder daar op tegen: wat zou de gemeenschap ervan denken? Fietsen is immers niet gepast voor een meisje? Wadjda geeft niet op en besluit het geld zelf bij elkaar te sparen. Haar moeder, die afgeleid wordt door de wens van haar man om een tweede vrouw te nemen, heeft nauwelijks door welke - niet altijd even geschikte - plannetjes haar dochter bedenkt om geld te verdienen.

Haifaa Al Mansour, die gezien wordt als de eerste vrouwelijke filmmaker uit Saoedi-Arabië, vertelt een intiem verhaal over een meisje met grote dromen. Wadjda staat voor vele meisjes en vrouwen uit Saoedi-Arabië. Het drama biedt een inkijk in een anders gesloten gemeenschap, met universele, herkenbare thema’s als hoop, lef en doorzettingsvermogen.?

Regie: Haifaa Al-Mansour  Cast: Reem Abdullah, Waad Mohammed, Abdullrahman Al Gohani, Ahd, Sultan Al Assaf Genre: drama  Land: Saoedi-Arabië  Taal: Arabisch; Nederlands ondertiteld Lengte: 97 min.  Jaar: 2012 Releasedatum:16-05-2013  Distributeur: Wild Bunch Distribution

Voorafgaand aan de voorstelling om 19.30 uur wordt door Maarten Zeegers een inleiding van 10 minuten gegeven in het kader van de Maand van de Vrijheid. Zeegers is door Switch uitgenodigd om naar Zeeland te komen voor de jaarlijkse Literaire Tocht en houdt diverse presentaties op Zeeuwse scholen.

Meer informatie
www.filmbythesea.nl

Contactpersoon Literaire Tocht
Imke Elstak, i.elstak@maakdeswitch.nl, 0113 - 25 00 51

 

Deel dit nieuwsbericht via social media