Nieuws

Home | Nieuws | Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Gorinchem

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Gorinchem

20 juni 2014

Op 17 juni bezochten ondernemers van de Industriële Kring Gorinchem het plaatselijke Beatrixziekenhuis voor een bedrijfsbezoek. Thema was Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Croon Elektrotechniek, winnaar van de MVO-prijs Gorinchem, ondertekende daar ook het BlauwZaam Energieconvenant IV. De Gemeente Gorinchem trekt dit initiatief voor regionale ondernemers. In drie jaar tijd gaan de ondertekenaars minimaal 10% energie besparen en/of duurzaam opwekken.

Eind vorig jaar won Croon de MVO-prijs 2013-2015 van de gemeente Gorinchem. Croon kreeg de prijs omdat het zich zowel intern als richting zijn opdrachtgevers voluit inzet voor duurzaamheid. Op 17 juni nodigden Croon, het Beatrixziekenhuis Rivas, de gemeente Gorinchem en Switch/MVO Loont de Industriële Kring Gorinchem uit om te zien hoe Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de praktijk werkt. Directievoorzitter Pieter de Kort van het ziekenhuis trad op als gastheer en ging in op maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen het ziekenhuis. Croon is hier betrokken bij een grootschalige renovatie.

Bewust ondernemerschap
De Gemeente Gorinchem heeft een drieledige duurzaamheidsambitie. Beleidsmedewerker Eline van Wel: “We streven naar een klimaatbestendige, leefbare en verantwoordelijke stad. Bewust ondernemerschap hoort daarbij. Daarom zijn we blij met BlauwZaam, een samenwerkingsverband van regionale ondernemers met hart voor de toekomst.” Dik den Hartog van Den Hartog BV lichtte toe hoe de gezamenlijke kennisontwikkeling binnen BlauwZaam de bewustwording en bedrijfsvoering van zijn onderneming stimuleert.
 
Duurzaamheid in de haarvaten
Energiebesparing is een belangrijk onderwerp binnen BlauwZaam. Tijdens de bijeenkomst ondertekende vestigingsmanager Peter Voorrips van Croon het 'Energieconvenant IV': Croon gaat de komende jaren minstens 10% energie besparen of duurzaam opwekken. Voorrips: “Duurzaamheid zit in de haarvaten van ons bedrijf. We zijn bijvoorbeeld het enige elektrotechnische bedrijf met het Investors in People-keurmerk en scoren Niveau 4 op de CO2-ladder. Waar mogelijk bieden we onze opdrachtgevers duurzame alternatieven aan. We zijn er trots op dat deze inzet beloond is met de MVO-prijs van de gemeente Gorinchem.”
 
Energy Insight
Croon blijft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, bevestigt accountmanager Fabio Pisano. “Onze kennis over duurzaamheid stellen we graag ten dienste van de maatschappij. Een goed voorbeeld hiervan is 'Energy Insight', waarbij we inzicht geven in de energieprestatie van een gebouw. Hiermee zorgen we voor een lager energieverbruik en minder storingen in gebouwen.”

De ongeveer veertig aanwezige ondernemers werden vervolgens rondgeleid door de technische ruimte, de scopie-afdeling en operatiekamers van het ziekenhuis. Bij de recente renovatie van deze ruimtes was duurzaamheid een belangrijke pijler. De unieke rondleiding gaf de bezoekers een duidelijk beeld van de manier waarop deze onderdelen binnen het ziekenhuis functioneren.

MVO Loont is een landelijk programma en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de provincie Zeeland.

Deel dit nieuwsbericht via social media