Nieuws

Home | Nieuws | Maurick College wint Watch your World

Maurick College wint Watch your World

20 november 2013
Wat is armoede? Hoe kan ontwikkelingssamenwerking een bijdrage leveren aan de oplossing van het wereldwijde verdelingsvraagstuk? En hoe kun je zelf het best bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld? Leerlingen van het 2College Durendael (Oisterwijk), Jacob Roelandslyceum (Boxtel) en het Maurick College (Vught) gaven woensdagochtend 20 november antwoord op deze vragen tijdens de finale van 'Watch your World'. In de bomvolle raadzaal in Boxtel streden zij om de wereldbeker. Wethouders Van de Wiel van de gemeente Boxtel en Van de Wiel van de gemeente Vught overhandigden na afloop de wereldbeker en een cheque van € 350 aan de leerlingen van het Maurick College, bedoeld voor een project in Sierra Leone van Stichting Masanga Nederland.
 
Spelleider Richard Engelfriet schotelde de leerlingen in een levensgroot Triviant-spel vragen voor over wereldthema's als armoede, mondiaal burgerschap en ontwikkelingssamenwerking. Ook waren er vragen over het werk van stichtingen die overzee projecten uitvoeren ter verbetering van de lokale levensomstandigheden. Deelnemende stichtingen waren: Stichting Reik Elkaar De Hand (Oekraïne), Stichting Bandung Straatkinderen project (Indonesië) en Stichting Masanga Nederland (Sierra Leone).
 
In de weken voorafgaand aan de finale bereidden de scholen zich voor op het spel aan de hand van speciaal hiervoor ontwikkeld lesmateriaal en verzorgden de stichtingen gastlessen op school. Het Maurick College stond aanvankelijk op forse achterstand maar wist zich terug te vechten naar de eerste plek. 2College Durendael werd tweede en he Jacob Roelandslyceum derde, zij sleepten respectievelijk een prijs van €250,00 en €150,00 in de wacht die zij doneren aan hun eigen goede doel.

Het project 'Watch your World' is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Boxtel, Stichting Oisterwijk Wereldwijd en de Provincie Noord Brabant.

Contactpersoon
Bianca Wijers, b.wijers@maakdeswitch.nl, 013-5351523

Deel dit nieuwsbericht via social media