Nieuws

Home | Nieuws | MVO: duurzaam bedrijfsleven

MVO: duurzaam bedrijfsleven

20 mei 2013

 

De noodzaak tot maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt steeds duidelijker. Mondiale trends als klimaatverandering, grondstoffenschaarste, een explosieve wereldwijde bevolkingsgroei en grote demografische verschuivingen, zullen de aard van het ondernemen en produceren in de toekomst drastisch veranderen. Bovendien zal de mensheid moeten leren omgaan met een toenemende schaarste aan water, voedsel en grondstoffen.

Al langer is er vanuit het bedrijfsleven aandacht voor het milieu en verantwoord omgaan met het eigen personeel. De inspanningen van bedrijven op het terrein van MVO staan echter nog niet in verhouding met de urgente uitdagingen waar de wereld voor gesteld wordt en het doorslaggevende verschil dat het bedrijfsleven zou kunnen maken. Deel 6 uit de Globaliseringsreeks van NCDO biedt het bedrijfsleven, de overheid én de samenleving een aantal concrete aanbevelingen en handelingsperspectieven.

De Globaliseringsreeks 6 van NCDO gaat over maatschappelijk verantwoord ondernemen 2.0: het duurzame bedrijfsleven van morgen.

Lees hier meer.

Bron: NCDO.

Deel dit nieuwsbericht via social media