Nieuws

Home | Nieuws | Onder een fairtrade product gaat niemand gebukt

Onder een fairtrade product gaat niemand gebukt

13 oktober 2014

Met de Upgrade-­‐actie “Onder een fairtrade product gaat niemand gebukt” spelen leerlingen van het Goese Lyceum op donderdag 17 oktober het fairtrade assortiment van Agrimarkt Goes in de kijker. De leerlingen geven koopadvies en klanten die een fairtrade product afrekenen, worden door de leerlingen beloond met een gratis fairtrade product naar keuze.

Agrimarkt zet met het label ‘Natuurlijk Agrimarkt’ bewust in op herkenbare verantwoorde producten in de winkel. Het gaat om biologische, Fair Trade, duurzame & milieubewuste of streekproducten. De leerlingen willen mensen inspireren verantwoord boodschappen te doen. De klanten die vrijdagmiddag 17 oktober fairtrade producten hebben gekocht, worden beloond met een gratis fairtrade product naar keuze.

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden aan een eerlijk loon. Met een keuze voor fairtrade helpen consumenten armoede terug te dringen. Gelukkig is er steeds meer belangstelling voor dit onderwerp. Uit onderzoek blijkt dat in totaal 59% van de Nederlandse huishoudens in 2013 één of meerdere fairtrade levensmiddelen kochten. Upgrades zijn korte positieve acties bedacht en uitgevoerd door jongeren. De jongeren laten zien dat werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld leuk is en helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Deel dit nieuwsbericht via social media