Nieuws

Home | Nieuws | Participatieprijs 2013

Participatieprijs 2013

13 november 2013

 

MOVISIE Participatieprijs: Upgraden is verkozen tot één van de drie beste jongeren participatieprojecten van Nederland.

Vrijdagmiddag 8 november 2013 was het eindelijk zover: de uitreiking van de tweede Participatieprijs. Een recordaantal van 128 jongerenprojecten uit heel Nederland dong mee.
De jury onder leiding van Hans Spekman, partijvoorzitter PvdA, selecteerde drie finalisten waaronder het project Upgraden. 
Het project Upgraden wordt uitgevoerd door COS Gelderland, Tûmba, Switch (Brabant en Zeeland), NJR, COS Limburg en Jong in de Wereld (regiokantoor Overijssel van COS Gelderland). Uiteindelijke winnaar werd het Amsterdamse project Gelijk=Gelijk? van Diversion.
   

Het Amsterdamse project Gelijk=Gelijk? van Diversion is winnaar van de MOVISIE Participatieprijs 2013. Dit project over vooroordelen, discriminatie en tolerantie maakt volgens de jury het best de maatschappelijke meerwaarde en kracht van jongeren (12-30 jaar) zichtbaar. Op 8 november reikte juryvoorzitter Hans Spekman in De Nieuwe Liefde te Amsterdam geldprijzen en leertrajecten uit aan zeven jongerenprojecten uit het hele land.

In het juryrapport wordt het onderwerp van Gelijk=gelijk? 'actueler dan ooit' genoemd: 'Pesten komt schrikbarend veel voor onder jongeren en het is belangrijk iedereen hier vroeg bewust van te maken. Dat doet dit project al vanaf groep 7 op de basisschool via een persoonlijke benadering, voor en door jongeren. Nu in grote delen van Amsterdam en straks hopelijk in veel meer steden.' Voor het volledige juryrapport, kijk op: www.movisie.nl/participatieprijs.

De jury
Hans Spekman, partijvoorzitter van de PvdA, is de juryvoorzitter van de MOVISIE Participatieprijs 2013. De andere juryleden zijn Fairouz Kaddour, zelfstandig onderzoeker en maatschappelijk ondernemer; Bonita Kleefkens, hoofd Algemeen Jeugdbeleid Ministerie van VWS; Jaap Smit, voorzitter CNV; Ankie Verlaan, directeur De Ontmoeting en lid Raad van Toezicht bij Hogeschool Rotterdam; Kees Bakker, voorzitter van de Raad van Bestuur van het NJi en Simone Kortbeek, directeur MOVISIE.

Organisatie
De organisatie van de Participatieprijs 2013 is in handen van MOVISIE. Zij werkt daarbij samen met Nederlands Jeugd instituut (NJi) en het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken / Socialevraagstukken.nl is mediapartner. De uitreiking wordt mede mogelijk gemaakt door De Nieuwe Liefde in Amsterdam. De prijzen zijn mogelijk gemaakt door Albert Heijn N.V., Philips Electronics Netherlands, NJR, NJi en MOVISIE.

Bekijk filmpje: http://youtu.be/b35eEBsniSM

Deel dit nieuwsbericht via social media