Nieuws

Home | Nieuws | Perron88 eerste Fairtrade Restaurant van Tilburg

Perron88 eerste Fairtrade Restaurant van Tilburg

08 mei 2014

Restaurant Perron88 in de Spoorzone is Tilburgs eerste officiële Fairtrade Restaurant. Wethouder Erik de Ridder reikte de titel op donderdag 15 mei uit aan directeur en eigenaar Rogier Kuit.

Fairtrade Restaurant
De titel Fairtrade Restaurant is een initiatief van de Fairtrade Gemeente-campagne en wordt toegekend aan restaurants die fairtrade producten en gerechten serveren aan hun gasten. Perron88 maakt in het assortiment een overtuigende keuze voor eerlijke handel. Zo is alle koffie en thee die geschonken wordt, voorzien van het Max Havelaar-keurmerk. Ook het bier is fairtrade verkrijgbaar. Tijdens de lunch is er ruime keuze aan fairtrade broodbeleg, honing, chocolade en fruit.
Met ingang van World Fairtrade Day, 10 mei, serveert de chef-kok zelfs een heel Fairtrade menu.  

Duurzaam restaurant
Perron88 vindt de keuze voor fairtrade vanzelfsprekend omdat dit perfect aansluit bij de identiteit van het restaurant. Het restaurant komt ruimschoots tegemoet aan dieetwensen van gasten, en serveert onder andere lactose- en glutenvrije gerechten.  Zo wordt niemand uitgesloten van een gezellig avondje restaurantbezoek. Verder biedt Perron88 ruimte aan personeel met een beperking zodat ook zij het horeca-vak kunnen leren. Het restaurant draagt zo op diverse manieren bij aan een duurzamer Tilburg.

Feestelijke titeluitreiking
Op donderdag 15 mei om 19.00 uur kende wethouder Erik de Ridder de titel Fairtrade Restaurant officieel toe aan Rogier Kuit van La Cloche Party Catering & Events, eigenaar van Perron88. De uitreiking vond plaats in het restaurant in Gebouw 88 in de Spoorzone. Aansluitend vond de tweede editie plaats van Mundial Airport met een debat over fairtrade in Tilburg.

De uitreiking is een initiatief van de  Werkgroep Fairtrade Gemeente Tilburg, bestaande uit Stichting Switch, Wereldwinkel Tilburg, Gemeente Tilburg en enkele enthousiaste jonge vrijwilligers.

Contactpersoon
Saskia Peeters, s.peeters@maakdeswitch.nl 013 - 535 15 23

Deel dit nieuwsbericht via social media