Nieuws

Home | Nieuws | Reizend congres Solar Tours

Reizend congres Solar Tours

23 april 2013

Van 1-13 mei 2013 vinden de Nederlandse Solar Days plaats met honderden evenementen en open huizen. Er zijn allerlei activiteiten die particulieren en bedrijven bekend maken met de manieren waarop zonne-energie kan worden toegepast. In Brabant en Zeeland worden o.a. bustours georganiseerd, als reizende congressen. De Zeeuwse Zonnefabriek gaat op 16 mei mee op tour. Pascal Elegeert (projectleider) vertelt over de stand van zaken van het succesvolle project. De ZZF is een virtuele fabriek, 120 scholen hebben zonnepanelen op hun dak en wekken samen duurzame energie op. Meer weten? Meld u aan voor de tour.

Zonne-energie heeft Nederland veroverd. We hebben de pioniersfase achter ons gelaten. Zonne-energie is niet meer weg te denken uit ons land. Al was het alleen al vanwege de permanente kostenstijging en morele waardedaling van fossiele brandstoffen. Zonne-energie wordt inmiddels in combinatie met de meest uitlopende vormen van duurzame energie, duurzaam (ver)bouwen en duurzame gebiedsontwikkeling toegepast.

Onderzoek en productontwikkeling staan geen moment stil. In Nederland lijkt plaats voor enkele miljoenen zonneboilers en warmtepompen en voor zeker 15 miljoen vierkante meter zonnepanelen, al dan niet geïntegreerd. Om die ambitie realiseerbaar te maken, zijn nóg meer kennis, business en innovatie nodig. Zonne-energie is een bedrijfstak op zich. Kijk alleen al naar het aantal mensen dat werkt in deze industrie – of hier in de toekomst wellicht een baan zal vinden. De Solar Tours ondersteunen en onderstrepen deze ontwikkeling.

Gaat u mee op tour op 16 mei? 
Lees meer over het programma en meld u hier aan voor deelname. 
Wacht niet te lang, vol is vol. 

Contactpersoon
Zeeuwse Zonnefabriek: Pascal Elegeert, p.elegeert@maakdeswitch.nl, 0113 25 00 51.

Meer informatie
www.zeeuwsezonnnefabriek.nlwww.solartours2013.nl.

Deel dit nieuwsbericht via social media