Nieuws

Home | Nieuws | Scalda op Wereldreis door Goes

Scalda op Wereldreis door Goes

11 maart 2018

Jongeren kunnen in hun eigen stad het verschil maken voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Dat is de boodschap van de Wereldreis door Goes. Op donderdag 5 april gaan studenten van Scalda op ‘wereldreis’ door hun eigen stad. Switch heeft deze ‘reis’- in samenwerking met de Gemeente Goes - voor hen uitgestippeld. 

De wereld wordt steeds kleiner. Dagelijks hebben we te maken met mensen, diensten of producten van ver weg. Onze koffie komt uit Brazilië, onze T-shirts zijn gemaakt in Bangladesh en de overbuurman komt uit Suriname of Syrië. We zijn allemaal wereldburgers en we zijn er samen verantwoordelijk voor dat elke wereldburger een menswaardig leven kan leiden. Iedereen kan meehelpen om dat te realiseren.

De Wereldreis door Goes leidt leerlingen langs organisaties en bedrijven die vanuit Goes bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Zo wordt bij de Wereldwinkel duidelijk hoe belangrijk een leefbaar loon is. Bij de gemeente Goes krijgen leerlingen inzicht in hoe wij zelf onze impact op het klimaat kunnen beperken door anders te leven. Daarnaast bezoeken de studenten het Tropisch bos Omnium, Vluchtelingenwerk, Moskee, Anti Discriminatie Bureau Zeeland en het AZC .

Met deze Wereldreis ervaren jongeren dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld door ‘thuis’ ánders te leven, ánders te consumeren en ánders te ondernemen.

De Wereldreis Goes wordt uitgevoerd door Switch en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Goes. 

Deel dit nieuwsbericht via social media