Nieuws

Home | Nieuws | Scholieren competitie

Scholieren competitie

03 december 2014

Wat weten Eindhovense scholieren van de wereld?

Op maandag 15 december laten leerlingen van het Augustinianum, het Christiaan Huygens College en het Eckart College in de Eindhovense raadszaal zien welke school het meeste weet van de wereld. De wedstrijd vindt plaats in de raadszaal en wethouder voor onderwijs Jannie Visscher reikt aan de winnaar de Eindhovense wereldbeker 2014 uit.

Afgelopen weken bereidden de leerlingen zich voor. Op 15 december voelt spelleider Joost Tijssen ze aan de tand over wereldwijde armoede, ontwikkelingssamenwerking, actualiteiten en mondiaal burgerschap.
Elke school speelt voor een Eindhovense stichting die zich inzet voor een partnerorganisatie in het buitenland. Zo speelt het Augustinianum voor Gedaref (Sudan), het Christiaan Huygens voor Emfuleni (Zuid-Afrika) en het Eckart College voor Chinandega (Nicaragua). Naast een beker voor de winnaar wint elke school een bedrag voor het project waarvoor ze spelen.
In 2013 werd de scholierencompetitie gewonnen door het Stedelijk College, maar hun plaats wordt dit jaar ingenomen door het Augustinianum.

Deel dit nieuwsbericht via social media