Nieuws

Home | Nieuws | Scholieren filmfestival dag bij Film by the Sea

Scholieren filmfestival dag bij Film by the Sea

26 september 2016

Meer dan 3.800 Zeeuwse jongeren bekeken maandag 12 t/m vrijdag 16 september films uit het speciaal geselecteerde filmaanbod met boekverfilmingen en films van Movies that Matter. Op vrijdag 16 september organiseerde het festival een speciale scholierenfilmfestival dag.

Four Freedoms bij Film by the Sea
Met het Movies that Matter filmprogramma sloot het festival aan bij de Zeeuwse Four Freedoms Movement. Deze beweging wil het gedachtegoed van president Franklin D. Roosevelt - de vrijheid om te zeggen wat je wilt, om te geloven wat je wilt, maar ook om beschermd te worden tegen armoede en angst – uitdragen onder alle Zeeuwen en jongeren in het bijzonder. Samen met de Provincie Zeeland en Movies that Matter organiseerde Film by the Sea op vrijdag 16 september de scholierenfilmfestival dag.

Scholierenfilmfestival dag
Met de scholierenfilmfestival dag bood Film by the Sea de Zeeuwse scholieren iets extra’s aan. Een greep uit het programma: leerlingen die naar “The True Cost” gingen, een film over de kleding die we dragen en de impact die deze industrie heeft op de wereld, werden in de oplossingsbingo op speelse wijze aan het denken gezet over de verandering van deze industrie. Een Braziliaanse capoeiragroep daagde onderbouwleerlingen bij de film “Trash” zelf in beweging te komen. Met de film “Fruitvale Station” zocht het festival de actualiteit op een gingen leerlingen van het Nehalennia in gesprek over etnisch profileren met de politie Zeeland. En de film “Sonita” sloten we af met een Q&A-gesprek en konden leerlingen in gesprek met vluchtelinge Zjala Bashir, die net als Sonita in de film Afghanistan ontvluchtte.

Scholierenproject 2.0     
Ook toonden we vrijdag de winnende films van het scholierenproject 2.0. In dit vernieuwde project bekeken leerlingen tijdens het festival samen met leden van de Youth Jury zes van de tien voor deze jury geselecteerde films uit het festivalaanbod. Daarna kozen de leerlingen hun favoriete film. De winnende film was Un Bacio. Deze film werd op de scholierenfilmfestival dag voor de hele school getoond.

'Educatieprogramma Film by the Sea' maakt deel uit van Four Freedoms door het jaar heen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland. 

Deel dit nieuwsbericht via social media