Nieuws

Home | Nieuws | Scholieren op stap met luierinhoud

Scholieren op stap met luierinhoud

13 maart 2014
Leerlingen van drie Tilburgse middelbare scholen vonden het deze week de hoogste tijd om de wereld een fikse ‘Upgrade’ te geven; te beginnen in hun eigen stad. Met originele en zelf verzonnen acties bereikten zij honderden nietsvermoedende Tilburgers.
 
Scholieren van het Beatrix College voelden wachtende reizigers op station Tilburg aan de tand over hun kennis van eerlijke handel.  Ze overtuigden hun publiek ervan hoe fijn en makkelijk eerlijker ‘shoppen’ zijn kan.
Hun jonge collega’s van het Cobbenhagenlyceum gingen getooid in badjassen de straat op. Zij lieten mensen beloven een keer per week maximaal vijf minuten te douchen met behulp van een gratis uitgereikte ‘douchecoach’.‘Als iedereen in Nederland eenmaal per week in vijf minuten doucht, besparen we met z’n allen ruim 400 miljoen liter water’  luidde de boodschap van de ludiek uitgedoste leerlingen. Met hun actie vragen zij aandacht voor waterverspilling in Nederland.
 
De Upgrade van het Theresialyceum staat op de rol voor zaterdag 15 maart. De Theresianen hebben een ‘grote boodschap’ voor het winkelend publiek op het Pieter Vreedeplein. Deze boodschap, verpakt in een luier, roept mensen op in actie te komen tegen onnodige baby- en kindersterfte in Zuid-Afrika. 

Meer informatie
De Upgrade-acties in Tilburg maken deel uit van de Tilburgse Scholierencompetitie die op vrijdag 11 april plaatsvindt in stadhuis Tilburg.

Deel dit nieuwsbericht via social media