Nieuws

Home | Nieuws | Shelter City gast Christopher gearriveerd in Tilburg

Shelter City gast Christopher gearriveerd in Tilburg

29 maart 2016

Tilburg is in 2016 Shelter City geworden. Dat houdt in dat de stad voor 3 maanden onderdak biedt aan een mensenrechtenverdediger die in eigen land onder grote druk staat en bedreigd wordt. In Nederland kan hij/zij tot rust komen, netwerken, cursussen volgen etcetera. De landelijke coördinatie ligt bij Justice&Peace, in Tilburg zorgt Switch/ContourdeTwern voor een lokale invulling en begeleiding.

Inmiddels is onze gast Christopher aangekomen in Tilburg. Hij is journalist en onderzoeker en komt uit Zuid-Soedan. Vorig jaar is hij uitgeweken naar Uganda in verband met bedreigingen.

Christopher krijgt een werkplek op de Universiteit bij Intervict. We zijn druk bezig om contacten te leggen met interessante organisaties en personen die iets voor hem kunnen betekenen, ook gaat hij een aantal trainingen en cursussen volgen.

Vrienden van Shelter City Tilburg helpen hem om de stad te leren kennen.

Natuurlijk wil Christopher graag iets terug doen voor de stad. Hij gaat in ieder geval gastlessen geven op een aantal middelbare scholen en wordt betrokken bij de Scholierencompetitie die Switch organiseert. En hij zal bij nog veel meer activiteiten worden betrokken. Grote kans dus dat je hem een keer kunt ontmoeten.

Je kunt de ontwikkelingen ook volgen op de facebookpagina ShelterCityTilburg.

Onderschrijft Foto: ontmoeting met wethouder Mario Jacobs van de gemeente Tilburg.

Meer informatie: Clasien Vermeer, clasienvermeer@contourdetwern.nl

Deel dit nieuwsbericht via social media