Nieuws

Home | Nieuws | Shelter City Tilburg

Shelter City Tilburg

11 februari 2016

De gemeente Tilburg is in 2016 een van de acht Shelter City steden in Nederland.

Van 21 maart tot 20 juni zal Christopher, journalist en mensenrechtenverdediger uit Zuid-Soedan, onderdak krijgen in de stad. Hij kan hier even tot rust komen, netwerken en trainingen volgen. Hij zal tevens op verschillende plaatsen zijn verhaal vertellen en zo iets terug doen voor de stad.

Christopher is journalist bij een van de weinige onafhankelijke kranten in Zuid-Soedan. Hij stelt corruptie bij de  overheid en mensenrechtenschendingen in de olie-industrie aan de kaak. De krant moet constant schipperen tussen vrijheid van meningsuiting en opgelegde censuur. Vanwege ernstige bedreigingen moest Christopher zelf in september uitwijken naar het buitenland.

Zuid-Soedan is sinds 9 juli 2011 onafhankelijk, en daarmee het nieuwste land in de wereld. Met de onafhankelijkheid zijn de problemen in het land echter niet opgelost en is er voortdurend geweld. Meer dan 2 miljoen mensen zijn ontheemd en een aantal gebieden verkeert op de rand van hongersnood.

Switch/ContourdeTwern is op zoek naar vrijwilligers die als gastheer/gastvrouw ongeveer 1 dag per week Christopher wegwijs willen maken in de stad en hem willen helpen bij dagelijkse dingen. Of die als begeleider mee willen naar afspraken elders.

De coördinatie is in handen van de Switch-medewerkers bij ContourdeTwern.

Wil jij vriend worden van Shelter City Tilburg?

Neem dan contact op met Clasien Vermeer, clasienvermeer@contourdetwern.nl .

Je kunt ons ook volgen op Facebook: https://www.facebook.com/Shelter-City-Tilburg-1101193793245861/

Deel dit nieuwsbericht via social media