Nieuws

Home | Nieuws | Studenten in actie voor Earth Day

Studenten in actie voor Earth Day

21 april 2016

Op vrijdagochtend 22 april, tijdens Earth Day, organiseren studenten van MBO Scalda en HZ University of Applied Sciences een actie op hun school. Met de actie “Let’s go planting” willen de studenten hun medestudenten inspireren om bewuster en duurzamer te leven. De actievoerende jongeren nemen deel aan het leiderschapsproject Finding ROOTS.

Earth Day
Tijdens Earth Day staan we stil bij onze aardbol en het unieke leven daarop. Op een positieve manier wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de milieuproblematiek en klimaatverandering. Het doel van deze dag is om een duurzame samenleving te stimuleren. Zo ook in Vlissingen. Naast een bewustwordingsactie voor hun medestudenten komen de studenten ook zelf in actie. 'Gewapend' met seedbombs vergroenen zij de omgeving van hun school.

Duurzame jongeren
De jongeren van Scalda, HZ University of Applied Sciences en de provinciale jongerendenktank JouwZeeland volgen het opleidingstraject Finding ROOTS; een actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘duurzame leider’. Naast het volgen van workshops en trainingen over duurzaamheid komen de studenten ook zelf in beweging voor een betere wereld.

De actie “Let’s go planting” vindt plaats om 10.30 uur op de HZ University of Applied Sciences en om 11.00 uur bezoeken de studenten MBO Scalda aan de locatie Edisonweg in Vlissingen.

Meer weten? Neem contact op met Imke Elstak: i.elstak@maakdeswitch.nl of 0118 68 25 80

Deel dit nieuwsbericht via social media