Nieuws

Home | Nieuws | Studenten bedenken ‘Time-out’ tegen sluipverbruik

Studenten bedenken ‘Time-out’ tegen sluipverbruik

03 maart 2015

Donderdagochtend 12 maart vanaf 11.00 uur houden Green Agents, studenten van studentenbedrijf Inceptio, een duurzame Upgrade-actie op de weekmarkt in Middelburg. Met ‘Time-out’ willen ze sluipverbruik van apparaten tegen gaan, met name die van mobiele telefoonopladers. Kom langs voor simpele tips en een gratis tijdsschakelklok om op je energiekosten te besparen!

Veel apparaten verbruiken stroom als ze niet gebruikt worden, maar de stekker wel in het stopcontact zit. Dit heet sluipverbruik. Eén jaar lang de oplader van je telefoon in het stopcontact laten zitten kost je € 3.40 per jaar (bron: www.greenem.nl). Bespaar simpel met een tijdschakelklok voor je adapter, zo bedachten de studenten. Het verlengt de levensduur van je accu en beperkt je energiegebruik.

De GAMMA in Vlissingen vond de actie van de studenten zo sympathiek dat ze graag bijdragen aan het initiatief. Bezoekers van de Weekmarkt ontvangen, in ruil voor een praktische tip om thuis op je energiekosten te besparen, een gratis GAMMA tijdsschakelklok van de studenten.

De actie ‘Time-out’ maakt deel uit van de campagne Upgraden en wordt mede mogelijk gemaakt door de GAMMA Vlissingen, Stichting Switch en de Provincie Zeeland. Upgrades zijn korte positieve acties bedacht en uitgevoerd door jongeren. De jongeren laten zien dat werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld leuk is en helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Imke Elstak, consulent Switch, 0113 250051 / 06 14311299 en i.elstak@maakdeswitch.nl.
Of Inceptio studentenbedrijf, 0118-558486 en info@inceptio-studentenbedrijf.nl

Deel dit nieuwsbericht via social media