Nieuws

Home | Nieuws | Studenten in gesprek met Yara

Studenten in gesprek met Yara

07 april 2016

Jongeren van Finding ROOTS & Green Agents van Scalda bezochten maandag 4 april Yara in Sluiskil. Doel van het werkbezoek was een verdiepend gesprek over de duurzame strategie van het kunstmestbedrijf. Op basis van de bedrijfsexcursie brengen de jongeren een advies uit voor de organisatie.

Advies
Yara Sluiskil zet met de nieuwe ureumfabriek, het grootschalige glastuinbouw WarmCO2 en het innovatieproject N-Sensor de toon op het gebied van duurzaam ondernemen. Door het werkbezoek werd bij de studenten duidelijk hoe innovatie bijdraagt aan de milieu impact van de bedrijfsprestaties. Er onstond een levendig gesprek. De studenten hadden voor Yara tips over o.a. duurzame inkoop en aanbesteding, efficiëntieslag en samenwerking op het gebied van transport, scholing van het personeel op het gebied van duurzaam ondernemen. Yara nodigde hen uit een adviesdocument voor de organisatie op te stellen.       

Duurzame leiders
De jongeren van Scalda, HZ University of Applied Sciences en de provinciale jongerendenktank JouwZeeland volgen het opleidingstraject Finding ROOTS; een actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘duurzame leider’. Het werkbezoek bracht de jongeren in de gelegenheid op strategisch beleidsniveau mee te denken over duurzaam ondernemen.

Blijf op de hoogte van de activiteiten van deze ‘changemakers’ en volg hen op Facebook

Deel dit nieuwsbericht via social media