Nieuws

Home | Nieuws | Studenten leren bouwen met afval

Studenten leren bouwen met afval

14 februari 2013

Op donderdag 7 februari vond op de Technische Universiteit Eindhoven een symposium voor studenten plaats over duurzaam bouwen. De middag begon met een inspirerende introductie op de Happy Planet Index.  
Hierbij wordt het geluk van een land gemeten: geluksgevoel x levensverwachting / de mondiale voetafdruk. Nederland bevindt zich in de middenmoot met een 67
e plaats op de ranglijst. Costa Rica staat op nummer een. Niet voor niets dat de studiereis van SUPport juist daar naartoe gaat.  

Na de introductie bouwden de deelnemers zitjes met sloopafval, deze werden later op de middag gebruikt  tijdens de workspaces. In anderhalf uur tijd werden de mooiste creaties vervaardigd.

Vervolgens introduceerden experts van binnen en buiten  de bouwwereld zich kort in drie parallelle sessies.  Daarna kwam een inhoudelijke discussie op gang over wat een happy planet is en hoe je deze kan supporten. Steeds vanuit een specifieke invalshoek.

Met veel enthousiasme werd er gewerkt en gefantaseerd over een betere wereld met jongerenvertegenwoordiger Duurzaamheid Liset Meddens, Cradle tot Cradle goeroe Jouke Post, bio-based bouwen expert Maurice van der Meer en de Costa Ricaanse Liliana Abarca Guerrero.  

Lees ook het artikel van de TUE.

Meer informatie
Bianca Wijers, b.wijers@maakdeswitch.nl

Deel dit nieuwsbericht via social media