Nieuws

Home | Nieuws | Studenten van Scalda gaan voor “ietsje minder vlees”

Studenten van Scalda gaan voor “ietsje minder vlees”

25 november 2015

Op donderdagmiddag 26 november delen tweedejaars studenten van het College voor Hotelmanagement & Gastronomie van Scalda vegetarische snacks uit op de Weekmarkt in Middelburg. Met deze actie vragen de studenten aandacht voor de impact van vleesconsumptie op het milieu. Minder vlees eten is namelijk één van de effectiefste manier om klimaatsverandering tegen te gaan. De studenten zijn vanaf 12.00 uur te vinden op de Weekmarkt in Middelburg. 

De studenten van Scalda maakten afgelopen periode kennis met diverse ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze werkten mee op het “Dit Smaakt Naar Meer Paviljoen”, het inspiratieplein over duurzame hospitality en gastheerschap op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Deze werkervaring zetten de studenten aan het denken over de gevolgen van hun eigen consumptiepatroon voor het milieu. “Het mag wel wat minder” was de conclusie van de studenten. 
Minder vlees eten is namelijk één van de effectiefste manier om klimaatsverandering tegen te gaan. In Nederland eten we jaarlijks zo'n 40 kilo vlees per persoon; dat is ruim twee maal zo veel als vijftig jaar geleden. De productie en consumptie van vlees is de belangrijkste bijdrage (18%) aan de opwarming van de aarde (bron: Milieucentraal). Deze boodschap is volgens de studenten nog te veel ongehoord. Daar willen de studenten verandering in brengen. Zodoende promoten zij met hun kookkunsten en een korte fotoquiz de vegetarische keuken bij het winkelend publiek op de Weekmarkt. 

Upgrades zijn korte positieve acties bedacht en uitgevoerd door jongeren. De jongeren laten zien dat werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld leuk is en helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.  Het jongerenprogramma Upgraden  wordt in Zeeland uitgevoerd door Switch en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Deel dit nieuwsbericht via social media