Nieuws

Home | Nieuws | Switch op UiT! Cultuurmarkt

Switch op UiT! Cultuurmarkt

10 september 2013

Tijdens de Zeeuwse UiT! Cultuurmarkt vroeg Switch met de Upgrade-actie “Wordt Vervolgd” aandacht voor het gebruik van duurzame producten en hergebruik.

Het publiek werd door Zeeuwse jongeren met een Upgrade-actie uitgedaagd om hun plastic tassen om te ruilen voor een fashionable, duurzame en herbruikbare tas van Fair Trade en organisch katoen. Plastic afval is een groot probleem. Van de plastic tasjes wordt 92% eenmalig gebruikt en plastic heeft meer dan 1000 jaar nodig om te verteren. Met deze ruilactie “Wordt Vervolgd” wilden de jongeren van Kunstbende aandacht vragen voor het gebruik van duurzame producten, die eerlijke geproduceerd zijn en eenvoudig hergebruikt kunnen worden. De duurzame, herbruikbare katoenen tas is speciaal ontworpen voor de TalentGarden tijdens UiT! en is in beperkte oplage geproduceerd.

Upgrades zijn positieve acties uitgevoerd door jongeren. De jongeren laten zien dat werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld leuk is en helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Deze Upgrade werd aangeboden door Switch, Kunstbende, POPAANZEE en PopSport.


Meer informatie
Imke Elstak, consulent, i.elstak@maakdeswitch.nl, 0113-250051. Kijk ook op de site www.upgraden.nu.

Deel dit nieuwsbericht via social media