Nieuws

Home | Nieuws | Theresialyceum winnaar Scholieren-competitie

Theresialyceum winnaar Scholieren-competitie

11 april 2014

Na een spannende strijd won het Theresialyceum vandaag de finale van de tiende Tilburgse Scholierencompetitie. Leerlingen van het Beatrix College, het Cobbenhagenlyceum en het Theresialyceum streden in een volle Tilburgse raadszaal met elkaar in een spannend kennisspel. Wethouder Berend de Vries reikte de Wereldbeker uit aan de winnaar. Van Rabobank Tilburg e.o. ontving de school een cheque van € 400,-, te besteden aan een project van de Stichting New BeginningZ. Ook de andere scholen kregen van de Rabobank een bedrag voor een project van de stedenband waaraan ze gekoppeld zijn.

 
In een levensgroot Triviant-spel legde spelleider Frank van Pamelen de leerlingen vragen voor over thema’s als internationale samenwerking, het armoedevraagstuk en mondiaal burgerschap. Ook waren er speciale vragen over Nicaragua, Tanzania en Zuid-Afrika, landen waarmee Tilburg een relatie onderhoudt.
 
In de voorbije weken bereidden de scholen zich voor op het spel aan de hand van speciaal ontwikkeld lesmateriaal. Ook verdienden ze punten met de filmopdracht ‘Fairtrade Supermarkten’ en een Upgade-publieksactie. Filmpjes van de ludieke Upgrades zijn te vinden op www.upgraden.nu.
 
De Scholierencompetitie is een activiteit van Switch, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Tilburg e.o. en de gemeente Tilburg.
 

Deel dit nieuwsbericht via social media