Nieuws

Home | Nieuws | Tilburgse Vredesprijs stopt na 24 jaar

Tilburgse Vredesprijs stopt na 24 jaar

13 mei 2013

Na een traditie van vierentwintig jaar voelt de jury van de Tilburgse Vredesprijs zich gedwongen te stoppen met het uitreiken van deze stimuleringsprijs aan Tilburgse wereldburgers. De prijs was een waardering en stimulans voor inwoners van de gemeente Tilburg die zich onderscheidden in het werken aan solidariteit en verdraagzaamheid, over de grenzen van culturen en landen heen.

24 keer namen sociaal bewogen, markante, enthousiaste en bescheiden Tilburgers de Vredesprijs in ontvangst. Zij ervoeren de prijs als erkenning en stimulans om door te gaan met het werken aan een betere wereld. Hun stichting of organisatie werd even in het zonnetje gezet, hun werk kwam voor het voetlicht. Daarmee motiveerden ze ook anderen om actief te zijn als wereldburger.

Met ingang van dit jaar komt aan deze mooie traditie een einde. Het huidige mondiale beleid van de gemeente Tilburg biedt volgens de jury onvoldoende basis om deze prijs in de lucht te houden. De jury van de Vredesprijs, bestaande uit Denis Hendrickx, Snjezana Matijevic, Joke Baeten en Jordy Sweep, wenst alle wereldburgers in de stad veel succes met hun werk aan een betere wereld, zowel hier in Tilburg als elders in de wereld.

Meer informatie
Saskia Peeters, Switch, s.peeters@maakdeswitch.nl
tel. 013-5351523 / 06-22 35 41 41

Deel dit nieuwsbericht via social media