Nieuws

Home | Nieuws | Uniek T-shirt vanaf juni verkrijgbaar

Uniek T-shirt vanaf juni verkrijgbaar

02 juni 2015

Het unieke Fairtrade T-shirt, ontworpen door Vaenice Voorjans, studente Fashion Management van het Summa College in Eindhoven is vanaf half juni verkrijgbaar bij VVV-Eindhoven en Eddy’s in Eindhoven en via Facebook Students4fair (Summa College).

Een deskundige jury bestaande uit o.a. PvdA raadslid Edith van Dijk en t-shirtproducent Hein Voss koos haar ontwerp uit meer dan veertig aansprekende designs.

De jury bestond verder uit vakleerkrachten van het Summa College en studenten van de Business opleiding die het T-shirt daadwerkelijk in de markt gaan zetten. Opdracht was herkenbaarheid, originaliteit en aansprekendheid voor de jongere doelgroep.

Fairtrade betekent dat katoenboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun product. Een prijs die in verhouding staat tot de productiekosten, en niet alleen wordt bepaald door de internationale markt. Fairtrade-producten voldoen daarnaast aan strenge milieueisen. Kortom, een shirt dat niet alleen beter is voor mens maar ook voor milieu!
Het shirt wordt volledig fairtrade geproduceerd in India.

Eindhoven is sinds 2011 een Fairtrade Gemeente. Deze eervolle titel geeft aan dat bewoners, bedrijven, instellingen, organisaties en het gemeentebestuur zich inzetten voor (meer) eerlijke handel. In een Fairtrade Gemeente worden veel fairtrade producten verkocht en gebruikt.
Het project is een initiatief van Stichting Switch en de Gemeente Eindhoven i.s.m. Summa College Eindhoven.

Deel dit nieuwsbericht via social media