Nieuws

Home | Nieuws | Upgraders Switch opnieuw actief voor Serious Request

Upgraders Switch opnieuw actief voor Serious Request

24 november 2013
Na het grote succes van vorig jaar gaan enthousiaste jongeren in Brabant en Zeeland opnieuw de straat op om met ludieke acties geld zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request. Zo worden Vught, Cromvoirt en Helvoirt op vrijdagochtend 20 december overspoeld door ruim 250 enthousiaste Upgraders van het Vughtse Maurick College. Van 14 tot 23 december slaan de jongeren van de Jeugdraad Veere aan het Upgraden. De opbrengst is bestemd voor terugdringen van wereldwijde kindersterfte door diarree.
 
De Upgraders in Brabant zamelen lege flessen in, brengen knuffels  van een levensgrote knuffelbeer aan de man of verkopen kerstballen. Niets is de derdejaars leerlingen havo en vwo van het Maurick College te gek. In groepen van tien gaan ze de straat op om geld in te zamelen en zo de wereld een beetje beter te maken. Een ander deel van de leerlingen gaat op bezoek bij mensen in o.a. verzorgingshuizen en zorginstellingen. Diezelfde dag  wordt de Brabantse cheque overhandigd aan de vrijwilligers van het Glazen Huisje in Den Bosch.
 
Hun Zeeuwse collega’s van de Jeugdraad Veere halen een week lang in bijna alle Veerse woonkernen lege statiegeldflessen op. Ook bezoeken ze scholen, lokale ondernemers en Podium-Z om de impact van deze Serious Upgrade zo groot mogelijk te maken. De opbrengst van de flessenactie gaat naar Serious Request Oostkapelle. Het uiteindelijke geldbedrag wordt op 23 december overhandigd in het Glazen Huis Oostkapelle.
 
Uiteindelijk komt het ingezamelde geld uiteraard terecht bij de Serious Request-actie van 3FM in samenwerking met het Rode Kruis. Zij vragen dit jaar aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Contactpersonen
Imke Elstak, i.elstak@maakdeswitch.nl, 0113-250051
Saskia Peeters, s.peeters@maakdeswitch.nl, 013-5351523
Bianca Wijers, b.wijers@maakdeswitch.nl, 013-5351523

Meer informatie

Deel dit nieuwsbericht via social media