Nieuws

Home | Nieuws | Upgraders zetten fietsende ambtenaren in het zonnetje

Upgraders zetten fietsende ambtenaren in het zonnetje

31 oktober 2013

Upgraders zetten fietsende ambtenaren in het zonnetje. Ambtenaren van de Gemeente Geertruidenberg die hun werkweek op een verantwoorde, gezonde en duurzame manier begonnen, wachtte een leuke verassing. Op maandag 14 oktober werden zij juichend binnengehaald door jongeren van het Dongemond College. Deze Upgraders leidden de nietsvermoedende fietsers met veel kabaal, champagne en een 'cameraploeg' over een heuse rode loper het gemeentehuis binnen. Daar kregen de dappere trappers behalve een schouderklopje en medaille nog een goodybag vol met Fairtrade producten. Automobilisten werden door twee 'mannen in witte pakken' en gasmaskers aangesproken op hun bijdrage aan de CO2-uitstoot.

De Upgraders voerden deze actie uit i.s.m. Switch en de Gemeente Geertruidenberg in het kader van het project 'Geertruidenberg gaat voor duurzaam!' Geertruidenberg is al enkele jaren Millenniumgemeente en onderschrijft hiermee het belang van de Millenniumdoelen, waaronder duurzaamheid.

Om ervoor te zorgen dat de gemeentelijke organisatie de duurzaamheidsgedachte niet alleen uitdraagt, maar zelf ook handen en voeten geeft worden de ambtenaren op verschillende manieren getriggerd om zelf ook duurzamer te handelen. De Upgrade-actie is hier een voorbeeld van. Op maandag 28 oktober werd het filmpje vertoond aan alle ambtenaren tijdens een speciale Duurzaam Doe je Zelf-show in het gemeentehuis.

Contactpersoon
Saskia Peeters, s.peeters@maakdeswitch.nl, 013 - 535 15 23

Deel dit nieuwsbericht via social media