Nieuws

Home | Nieuws | Van Alphen & Roest wint MVO-prijs Drimmelen 2015

Van Alphen & Roest wint MVO-prijs Drimmelen 2015

06 maart 2015

Installatiebedrijf Van Alphen & Roest is uitgeroepen tot winnaar van de MVO-prijs Drimmelen 2015. Wethouder Hans Kuijpers en Herre Wynia, directeur Rabobank Amerstreek, reikten op 5 maart 2015 de prijs uit aan Van Van Alphen & Roest. Hij deed dat tijdens het Ondernemersgala in Terheijden. De andere finalisten waren Recreatieboerderij Johan en Caroline en Uitvaartzorg Drimmelen. De jury prees Van Alphen & Roest vooral vanwege zijn grote kennis van duurzame energie die vertaald wordt in maatwerk voor klanten.

Stichting Switch en de gemeente Drimmelen organiseerden dit jaar de eerste editie van de gemeentelijke prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Een vakjury selecteerde uit 16 aanmeldingen de zes meest aansprekende bedrijven. Daarbij keken ze vooral naar innovatiekracht, impact en uitstraling. De bedrijven Van Alphen & Roest, Recreatieboerderij Johan en Caroline en Uitvaartzorg Drimmelen behaalden de meeste stemmen van het publiek en gingen door naar de finale.
De jury, bestaande uit Herre Wynia directeur Rabobank Amerstreek, Ton Deurloo algemeen directeur Ontwikkeling Vaessen Bouwbedrijf en Jacco Rentrop Programmamanager RO, Milieu en Duurzaamheid Havenschap Moerdijk, inspecteerde de drie bedrijven.

De jury sprak haar grote bewondering uit voor hun lef en durf van alle drie de finalisten. Ondernemen met oog voor mens en milieu is een hele uitdaging. Doorslaggevend voor de jury was de impact op de lokale samenleving.
De jury beloonde installatiebedrijf Van Alphen & Roest met de MVO-prijs vanwege zijn grote kennis van duurzame energie die vertaald wordt in maatwerk voor klanten. Het bedrijf is een modelbedrijf voor MVO vanwege zijn onderscheidend vermogen in het delen van deze kennis en het vooruitkijken naar nieuwe, innovatieve technieken in de sector. Daarnaast is het degelijke bedrijf ook een sociale werkgever die ruimschoots investeert in opleidingen voor het personeel, is het servicegericht en timmert het hard aan de weg om een mooi netwerk op te bouwen.

De winnaar van de MVO-prijs Drimmelen 2015 ontvangt de MVO Award, krijgt regionale publiciteit èn mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Drimmelen noemen.

De MVO-prijs Drimmelen is een initiatief van de gemeente Drimmelen en Stichting Switch.
Het werk van Switch wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de gemeente Drimmelen.

Deel dit nieuwsbericht via social media