Nieuws

Home | Nieuws | Verwarm je huis duurzaam

Verwarm je huis duurzaam

02 februari 2015

Urgenda, organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, lanceert 'Thuisbaas' een hulpmiddel om je woning energieneutraal te maken.

Dit betekent geen fossiele brandstoffen van energiebedrijven meer in je huis, maar (eigen) duurzaam opgewekte energie.

ThuisBaas helpt hierbij door te zoeken naar de beste manier van duurzaam verwarmen. De beste en meest duurzame producten worden geselecteerd, waardoor het makkelijk wordt om thuis aan de slag te gaan. ThuisBaas is een initiatief van stichting Urgenda, werkt onafhankelijk en zonder winstoogmerk.

Infraroodverwarming
Het eerste product dat ThuisBaas uitlicht is infraroodverwarming van ThermIQ. Een heel goed alternatief voor traditionele verwarmingssystemen zoals de CV. Infraroodpanelen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten eronder of ervoor. Je verwarmt hiermee verschillende ruimtes heel efficiënt en aangenaam.

Met infraroodverwarming hoef je geen aardgas meer te gebruiken voor het verwarmen van je huis, waardoor het verwarmen helemaal duurzaam is als je groene stroom afneemt.

Heb je zonnepanelen op het dak? Nog beter! Dan kun je letterlijk zelf het zonnetje in huis halen door je woning met infraroodpanelen te verwarmen. Je doet het dan echt helemaal zelf.

Infraroodverwarming is ook goed in te zetten als je je energieverbruik wilt verminderen. De besparing zit in meerdere factoren. Zo is het mogelijk in een open ruimte microklimaten te creëren, waardoor je niet langer ‘loze’ ruimte onnodig hoeft te verwarmen. De gevoelstemperatuur bereik je met infraroodverwarming eerder dan bij traditionele verwarming, waardoor de ruimte niet zo warm hoeft te worden als voorheen. Dat scheelt energie én kosten.

Verwarm je huis zonder gas en maak een stap richting energieneutraal wonen. Iets om trots op te zijn!

Nu winteractie: 35% korting op alle infraroodpanelen van thermiq

MEER INFORMATIE
www.thuisbaas.nl
www.facebook.com/thuisbaas

Deel dit nieuwsbericht via social media