Nieuws

Home | Nieuws | VN Klimaattop inspireert jonge Zeeuwen

VN Klimaattop inspireert jonge Zeeuwen

18 december 2015

Zeeuwse studenten bezochten de VN Klimaattop in Parijs. Ze riepen op tot klimaatrechtvaardigheid, werkten mee aan een bijeenkomst van de World Business Council on Sustainable Development en lieten zich inspireren door de vele internationale meetings. Met een rugzak vol inspiratie keerden ze terug naar Zeeland.

De studenten, afkomstig van Scalda, HZ University of Applied Sciences en de provinciale jongerendenktank Jouw Zeeland volgen het opleidingstraject Finding ROOTS: een actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘duurzame leider’. Een bezoek aan de VN Klimaattop is een hoogtepunt van hun opleiding.

WBCSD
Tijdens de jaarlijkse Council Meeting van het WBCSD zorgden de studenten voor de ontvangst van gasten en ondersteunden zij bij thema-sessies over Nieuwe Economie en duurzame ontwikkeling in het bedrijfsleven. De studenten maakten van dichtbij mee wat de toppers uit het bedrijfsleven samen ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan. Luc Verstege in de Provinciale Zeeuwse Courant “Dit is wel speciaal om te zien, dit maak je niet elke dag mee”. 

#ClimatePeopleJustice
Het resultaat van de Klimaattop stemt positief en brengt duurzame ontwikkelingen in het een versnelling. De studenten die erbij waren onderschreven dit gevoel. Martijn Acda in de Provinciale Zeeuwse Courant: “Er zijn hier mensen uit alle windstreken. Dat is indrukwekkend. Je hoort vaak, ja, ja het klimaat, dat is wel belangrijk. Maar hier zie je hoeveel mensen zich daadwerkelijk inzetten voor het klimaat en wat ze er voor over hebben.”

De Zeeuwse jongeren vervolgen in 2016 het programma van Finding ROOTS. Blijf op de hoogte van deze ‘changemakers’ en volg ons op Facebook.

Finding ROOTS is een coproductie van Het Groene Brein ROOTS en Switch i.s.m. MBO Scalda, HZ University of Applied Sciences en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt door DuurzaamDoor en de Provincie Zeeland.

Meer informatie: Imke Elstak, consulent Switch, (0118) 682580 en i.elstak@maakdeswitch.nl 

Deel dit nieuwsbericht via social media