Nieuws

Home | Nieuws | Voedsel Wereldwijd - 16 oktober Wereldvoedseldag

Voedsel Wereldwijd - 16 oktober Wereldvoedseldag

06 oktober 2014

Meer dan 840 miljoen mensen in de wereld hebben dagelijks niet genoeg voedsel en schoon drinkwater. Elke dag sterven er bijna 25 duizend mensen aan honger en de gevolgen daaraan, circa 18 duizend van hen zijn kinderen onder de vijf jaar. Vindt u dat onaanvaardbaar, kijk dan naar onze tips voor beter omgaan met voedsel.

Tip 1:

Maak de switch en eet minder vlees. Vlees legt een groot beslag op de wereldvoedselvoorraad. Voor 1 kilo rundvlees is wel 10 tot 12 kilo graan nodig.

Tip 2:

Zoek alternatieven voor vlees. Zijn insecten het eten van de toekomst?

Tip 3:

De doggybag tegen voedselverspilling. Zo kan je de restjes van het heerlijke eten op een later tijdstip nog op eten in plaats van dat het wordt weggegooid door het restaurant. Zie www.natuurenmilieu.nl.  

Tip 4:

FiFo consumeren: First in First out. Probeer zoveel mogelijk eerst je oudere producten te eten, voordat je aan de nieuwe begint. Zo hoef je een stuk minder eten/drinken weg te gooien dat over de datum is.

Tip 5:

Overrijp fruit/groente verwerken in een smoothie. In plaats van het weg te gooien, gooi het in de blender en maak er een lekkere smoothie van!

Tip 6:

Schuif aan bij een Wereldmaaltijd. Tussen 13 en 17 oktober worden er op diverse horecascholen Eerlijke Wereldmaaltijden geserveerd. Kijk op www.maakdeswitch.nl of er nog plaats is bij jou in de buurt.

Tip 7:

Drink water uit de kraan. De milieubelasting van water in een plastic fles is 100 tot 200 keer groter dan water uit de kraan. Terwijl kraanwater net zo gezond is.

Tip 8:

Koop bewust en koop duurzaam. Kies in de supermarkt voor fairtrade- en biologische producten.

Tip 9:

16 oktober is het Wereldvoedseldag. Bedenk en kook zelf eens een (h)eerlijke wereldmaaltijd.

Tip 10:

17 oktober is het Wereldarmoededag. Kom kijken in Eindhoven waar Switch aandacht vraagt voor armoede in de wereld. Kijk op www.maakdeswitch.nl wat en waar.

 

Deel dit nieuwsbericht via social media