Nieuws

Home | Nieuws | Wat weten Eindhovense scholieren van de wereld?

Wat weten Eindhovense scholieren van de wereld?

04 december 2015

Op maandag 14 december laten  leerlingen van het Augustinianum en het Christiaan Huygens College in de Eindhovense raadszaal zien welke school het meeste weet van de wereld. De wedstrijd vindt plaats van 10.00 tot 12.15 uur en wethouder voor onderwijs Jannie Visscher zal aan het slot de Eindhovense wereldbeker 2015 uitreiken aan de winnaar.

Afgelopen weken bereidden de leerlingen zich voor. Op 14 december voelt spelleider Joost Tijssen ze aan de tand over wereldwijde armoede, ontwikkelingssamenwerking, actualiteiten en mondiaal burgerschap.
Elke school speelt voor een Eindhovense stichting die zich inzet voor een partnerorganisatie in het buitenland. Zo speelt het Augustinianum voor Gedaref (Sudan), het Christiaan Huygens voor Emfuleni (Zuid-Afrika) en een tweede groep van het Christiaan Huygens  voor Cambodia Dutch (Cambodja). Naast een beker voor de winnaar wint elke school een bedrag voor het project waarvoor ze spelen.
In 2014 werd de scholierencompetitie gewonnen door het Christiaan Huygens College.

De scholierencompetitie wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven. De coördinatie ligt in handen van stichting Switch.
Switch stimuleert gedrag dat bijdraagt aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Hier én daar, nu én in de toekomst. Voor meer informatie www.maakdeswitch.nl

Deel dit nieuwsbericht via social media