Nieuws

Home | Nieuws | Werken vanuit authentiek leiderschap inspireert

Werken vanuit authentiek leiderschap inspireert

26 mei 2016

Zeeuwse jongeren volgden in het kader van het duurzame jongerenprogramma Finding ROOTS een training Leiderschap in Actie. Een bijzondere dag waarin authentiek leiderschap verkend werd, gebruik makend van meditatie, ALIA-gespreksvaardigheden en coachingstechnieken met paarden. Het thema van die dag “kracht van de kudde” bracht de groep tot onverwachte inzichten rondom hun eigen leiderschapskwaliteiten.

De studenten gaven het volgende terug, een kleine selectie: 
“Door Leiderschap in Actie heb ik geleerd dat je samen door de juiste communicatie en aandacht heel veel kunt bereiken en leren van je medemens” 
“Met stilte/weinig woorden bereik je vaak meer dan met veel/teveel woorden” 
“Leiding geven aan jezelf is net zo belangrijk als aan anderen. Een leider hoeft niet perse sterk te zijn om een goede leider te zijn” 
“Wat ik heb geleerd is om me soms terug te trekken en even tot mezelf te komen, dat het goed is om soms de leiding uit handen te geven en om soms eerst rustig te denken en dan pas te doen”
“Dat je goed moet opletten wat je reflecteert naar anderen. En dat luisteren nog belangrijker is dan spreken”
“Dingen kunnen opgelost worden met stil zijn” 
“Het gaat ook om de route die je samen aflegt. En je moet je soms kwetsbaar opstellen om een goede leider te kunnen zijn, daar schuilt ook kracht in”

Authentieke leiders
De jongeren van Finding ROOTS zijn afkomstig van Mbo Scalda, HZ University of Applied Sciences en de provinciale jongerendenktank JouwZeeland. De training Leiderschap in Actie bereidde de jongeren voor op hun rol als ambassadeur voor de Nieuwe Economie. Als ambassadeurs dagen de jongeren zichzelf en anderen uit leiderschap te tonen voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Finding ROOTS staat voor inspireren, durf, impact, doen en persoonlijke kracht om anderen mee te krijgen met onze idealen voor de Nieuwe Economie. 

Finding ROOTS is een coproductie van Het Groene Brein ROOTS en Switch i.s.m. MBO Scalda, HZ University of Applied Sciences en de jongerendenktank Jouw Zeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland en het kennisprogramma DuurzaamDoor.

Deel dit nieuwsbericht via social media