Nieuws

Home | Nieuws | Wethouder neemt Eindhovens fairtrade T-shirt in ontvangst

Wethouder neemt Eindhovens fairtrade T-shirt in ontvangst

03 juli 2015

Summa Fashion-student Veanice Voorjans heeft een fairtrade T-shirt ontworpen, exclusief voor Eindhoven. Dat deed ze in opdracht van de gemeente Eindhoven. Wethouder Mary-Ann Schreurs nam vandaag een exemplaar in ontvangst. Het unieke T-shirt werd gemaakt in samenwerking met Stichting Switch om fairtrade, mode en jongeren met elkaar te verbinden.
Eindhoven draagt sinds 2011 de titel van Fairtrade Gemeente. Dat betekent dat de gemeente zich inzet om fairtrade producten en initiatieven onder de aandacht te brengen.

Bewegende gloeilamp
Om het T-shirt aansprekend te maken voor jongeren, werd studenten van Summa Fashion gevraagd het ontwerp te bedenken. 40 studenten Fashion management gingen met elkaar de strijd aan en bedachten een ontwerp. Een deskundige jury bestaande uit o.a. PvdA raadslid Edith van Dijk en T-shirtproducent Hein Voss, koos vervolgens het ontwerp van Veanice: een kleurrijke gloeilamp. “Als je denkt aan Eindhoven, denk je aan Philips en licht”, zo legt Veanice haar ontwerp uit, “Juist omdat de gloeilamp langzaam uit beeld verdwijnt en eigenlijk niet meer van deze tijd is, vond ik het leuk om het met dit design toch weer modern te maken.” Wethouder Schreurs vindt het T-shirt zeer aanspreken: “Op het T-shirt lijkt de gloeilamp enorm in beweging te zijn. Dat willen jongeren en de stad Eindhoven ook zijn, dus dat komt geweldig bij elkaar.”

In de markt
Er werd niet alleen naar het ontwerp maar ook naar het T-shirt zelf gekeken. Studenten van Summa Business deden een marktonderzoek en besloten dat het shirt een V-hals moest hebben en strak moest zijn. Ook zorgden zijn ervoor dat het product daadwerkelijk in de winkels kwam te liggen. Het T-shirt is nu te koop bij VVV Eindhoven en Eddy’s.

India
Het T-shirt is in productie genomen in India, waar het 100% fairtrade van biologisch katoen is geproduceerd.

Deel dit nieuwsbericht via social media