Nieuws

Home | Nieuws | Wie geef jij een pluim?

Wie geef jij een pluim?

29 augustus 2014

Genomineerde ondernemers MVO-prijs Goes bekend

Je kunt nog tot 7 september 2014  je stem uitbrengen op je favoriet voor de MVO–prijs Goes. Eén van de zes genomineerde bedrijven wint de  MVO-prijs Goes, de prijs voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De uitreiking vindt plaats op 5 november op het Bevelandenplein van Contacta.

Stichting Switch en de gemeente Goes organiseren dit jaar de tweede editie van de gemeentelijke prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Een vakjury selecteerde zes bedrijven. Iedereen die zich betrokken voelt bij Goes kan tot 7 september stemmen op zijn of haar favoriete ondernemer via deze link .

De drie bedrijven met de meeste stemmen gaan naar de finale.  De winnaar van de MVO-prijs Goes 2014 wordt op 5 november bekend gemaakt. De winnaar ontvangt de MVO Award, krijgt regionale publiciteit èn mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Goes noemen.

Vijftien bedrijven meldden zich aan voor de MVO-prijs Goes. Een jury beoordeelde ze op innovatiekracht, impact en uitstraling en nomineerde zes bedrijven (in alfabetische volgorde):

- Acknowledge Dynamics BV
- Agrimarkt Goes
- Cleanmaster Biolux
- EcoSCAPE
- Groentehandel De Winter
- Heerlijkheid Wolphaartsdijk

Juryleden

Drie juryleden van de MVO-prijs Goes zijn: Ira von Harras, Coördinator Duurzaamheid van Scalda, Hans Goovers, voorzitter MKB Zeeland en Eddy de Seranno, docent en onderzoeker bij de University of Applied Sciences, HZ Vlissingen.

Duurzaam ondernemen, of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), staat op dit moment volop in de belangstelling. Dat is ook niet zo gek, want uit onderzoek blijkt dat bedrijven die strategisch met MVO bezig zijn, zich gemakkelijker aan de omgeving aanpassen en minder afhankelijk zijn van economische veranderingen. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op de samenleving en het milieu, zijn daardoor veelal koplopers in hun branche. De MVO-prijs is bedoeld voor bedrijven die duurzame winst voor milieu en maatschappij weten te combineren met goede bedrijfseconomische resultaten. Ze werken met een winnende combinatie van People, Planet, Profit.

In 2011 won Cleanmaster Biolux, groothandel in totale bedrijfshygiëne, de eerste editie van de MVO-prijs Goes.

De MVO-prijs Goes is een initiatief van de gemeente Goes en Stichting Switch. Het werk van Switch wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de provincie Zeeland.

Deel dit nieuwsbericht via social media