Nieuws

Home | Nieuws | Wijktijgers Surplus gaan voor duurzaam poetsen

Wijktijgers Surplus gaan voor duurzaam poetsen

01 december 2014

De ‘Wijktijgers’ van de Bredase welzijnsorganisatie Surplus voerden vrijdag 28 december actie in de Bredase binnenstad voor duurzaam tanden poetsen. Zo wilden ze laten ze zien dat iedereen kan helpen in de strijd tegen de wereldwijde waterverspilling.

In Nederland gebruiken we per persoon ruim 120 liter water per dag. Dat zijn 11 huishoudemmers vol. Nog steeds laten veel mensen de kraan (l)open tijdens het tandenpoetsen. En dat is nergens voor nodig, aldus de Wijktijgers. Getooid met levensgrote tandenborstels overtuigden zij ruim honderd Bredanaars de kraan dicht te draaien tijdens het tandenpoetsen. Als dank voor hun belofte en tevens geheugensteuntje ontvingen deze mensen een tandenborstel met de tekst: ‘Kraan dicht verplicht’.  De jonge wereldverbeteraars bespaarden met hun actie honderden liters schoon drinkwater per dag, die anders het riool in zouden zijn verdwenen.

De campagne ‘Upgraden’ is een onderdeel van het programma Consumptie Verplicht en richt zich op jongeren tussen de 12 en de 25 jaar die willen bijdragen aan een betere wereld.  De actie in Breda is een initiatief van Surplus Welzijn en Switch.

Deel dit nieuwsbericht via social media