Nieuws

Home | Nieuws | Wijktijgers Surplus zetten tanden in kinderarbeid

Wijktijgers Surplus zetten tanden in kinderarbeid

18 november 2014

De ‘Wijktijgers’ van de Bredase welzijnsorganisatie Surplus voerden afgelopen maandag op het Brabantplein actie tegen kinderarbeid. Te midden van camera’s en microfoons interviewden ze het winkelend publiek over dit onderwerp. Met deze Upgrade-actie sporen ze mensen aan bij hun Sint- en Kerstinkopen te kiezen voor cadeaus die niet gemaakt zijn door kinderen.

Wereldwijd werken ongeveer 250 miljoen kinderen jonger dan veertien jaar. In Afrika is dat een derde van alle kinderen. Kinderen die werken kunnen niet naar school. Vakbewegingen en organisaties als Stop Kinderarbeid voerden succesvol actie om internationale bedrijven te dwingen te breken met leveranciers die zich aan kinderarbeid schuldig maken.

De Wijktijgers interviewden ruim vijftig voorbijgangers en gaven winkelend Breda hiermee een Upgrade naar een betere wereld.

De campagne ‘Upgraden’ is een onderdeel van het programma Consumptie Verplicht en richt zich op jongeren tussen de 12 en de 25 jaar die willen bijdragen aan een betere wereld. De actie in Breda is een initiatief van Surplus Welzijn en Switch.

Deel dit nieuwsbericht via social media