Nieuws

Home | Nieuws | Winnaar fotowedstrijd

Winnaar fotowedstrijd

14 maart 2013

In het kader van de fototentoonstelling Solutions by NOOR is een fotowedstrijd georganiseerd om het brede publiek te betrekken. Iedereen in de provincies Oost - en West Vlaanderen en Zeeland kon meedoen. De eerste prijs is gewonnen door de 17-jarige Véronique Dellebeke met de zwart/wit foto 'Save the future'. Zij kreeg de prijs, een vouwfiets, overhandigd door wethouder de Bat van de gemeente Goes tijdens een druk bezochte opening van Solutions by NOOR op 13 maart. 'De foto straalt energie en optimisme uit. We zien windenergie aan zee, wuivend helmgras, een sprong in de lucht. De foto is lekker in zwart/wit' aldus de jury. 

Switch vroeg: Wij zijn nieuwsgierig. Zie jij oplossingen voor het klimaat? Stuur 1 of meer foto's in. De jury kijkt niet alleen naar de fotografische kwaliteit, maar ook naar de originaliteit van de inhoud. Tijdens de opening van de tentoonstelling werden de drie prijswinnaars bekend gemaakt. 

De tweede prijswinnaar is Sandra Tims-Roekx met een foto van een energiezuinige kas van een tomatenkweker. De derde prijs ging naar Yolanda van Hekke met een portret van een vrijwilliger van een kringloopwinkel. De beste foto's van de wedstrijd worden getoond in de Grote Kerk Goes gedurende de looptijd van de tentoonstelling, t/m 1 april.

Er zijn meer dan 100 foto's ingezonden, door jong en oud, zowel uit Vlaanderen als Zeeland. De thema's die de deelnemende fotografen kozen zijn zeer divers. Er zijn foto's ingezonden over duurzame energie als wind- en zonne-energie.  Duurzaam produceren in een energiezuinige kas voor tomatenkweek. Over zelf kleding maken. Groen in de stad. Tweedehands spullen kopen. Liften en de bakfietspapa, als oplossingen voor duurzame mobiliteit. Ook was er een inzending van een foto waarop een vuurtoren met spaarlamp te zien is. We bedanken alle deelnemers voor hun inzendingen en creatieve ideeën.

Jury 
De jury bestond uit Anda van Riet (fotograaf) en Nico Out (kunstcriticus).

Meer informatie 
De wedstrijd vond plaats in het kader van de internationale tentoonstelling Solutions by NOOR. Hier vind je in het fotoalbum ook de andere winnende foto's.
te zien van 14 maart t/m 1 april 2013 in de Grote Kerk Goes.

Een grensoverschrijdend project met steun van de Europese Unie, Interreg Vlaanderen-Nederland en de provincies Zeeland (NL), Oost- en West Vlaanderen (B), verenigd in de Euregio Scheldemond, Gemeente Goes, Prins Bernard Fonds, Frits Lensvelt Stichting, Nilsson communicatiekunstenaars, TJOONK, CBK Zeeland.

Deel dit nieuwsbericht via social media